Wonen in een woonboot

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
2 februari 2021

Op het water leven is een unieke ervaring

Een woonboot is een speciale plaats om te wonen, dat staat als een paal boven water. Je woont op het water in een unieke setting en dat geeft een bijzonder gevoel. Ook van het interieur kan je stijlvol en trendy geheel maken. Maar wonen in een woonboot is niet goedkoop. De prijs kan als snel oplopen tot 400.000 euro. Bovendien komen er dikwijls heel wat kosten bij voor de renovatie en de materialen.

woonboot

Wonen in een woonboot: van armtierig naar luxueus

Vroeger was wonen in een woonboot vooral een eenvoudige en goedkope manier van wonen. Het was geschikt voor minder kapitaalkrachtige mensen en er werd wat meewarig over gesproken. Er was weinig luxe, de ruimte was beperkt en woonboten waren slecht geĂŻsoleerd en vochtig. Maar de tijden zijn veranderd. Tegenwoordig is een woonboot een echt design huis dat klasse uitstraalt. Wonen in een woonboot staat gelijk met trendy en luxueus.

Wonen in een woonboot: alle comfort voorhanden

De meeste woonboten bieden tegenwoordig het meest moderne comfort. Alle voorzieningen (gas, water, elektra, kabel) zijn aanwezig. Bovendien wordt er ook centrale verwarming, dubbel glas, een design keuken en design badkamer voorzien. En in sommige gevallen ook nog een tuin met een schuurtje erbij. Wonen in een woonboot is uniek en ontspannend en heerlijk rustig.

Geen woonkrediet bij je bank mogelijk

Woonboten hebben ook een eigen woonadres. Maar ze worden niet beschouwd als vastgoed en je kan er dan ook geen hypotheek voor afsluiten. Je zal bij je bank een persoonlijke lening moeten aangaan, wat heel wat meer kost dan een woonkrediet. Aangezien je meer dan waarschijnlijk ook nog met extra kosten voor renovatie en materialen te maken krijgt, wordt wonen in een woonboot dus een dure aangelegenheid.

Wonen in een woonboot is niet goedkoop

Hoe langer hoe meer mensen ontdekken de unieke manier van wonen in een woonboot. Omdat de overheid het aantal ligplaatsen niet uitbreidt en het aanbod dus niet zal vergroten, zal de prijs alleen maar stijgen. Het positieve is dan weer dat een woonboot een waardevaste investering is op voorwaarde dat je hem goed onderhoudt. Maar eenmaal je het genot van een woonboot hebt ervaren, is de kans klein dat je er ooit nog weg wilt.

Dit artikel delen

Suggesties voor u