Wonen in Evergem

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Vlakbij stad Gent en toch rustig gelegen

Rustig wonen te midden van de natuur, en toch nooit veraf van een stad? Het kan, in Evergem! Evergem ligt vlakbij Gent, waardoor je profiteert van de troeven van een stad, maar geen last hebt van de nadelen ervan. Door zijn centrale ligging vlak aan de E17 en de E34 zijn de kust en Antwerpen bovendien nooit veraf. 

Evergem

Digital StillCamera

Een korte voorstelling van Evergem

Evergem ligt in Oost-Vlaanderen, ten noorden van Gent. De gemeente telt ongeveer 34.000 inwoners, waarvan de helft in Evergem zelf wonen en de helft in een van de drie deelgemeenten. Het noordelijke deel van de gemeente wordt gekenmerkt door zijn landelijke karakter, terwijl het zuidelijke deel dat aan Gent grenst eerder stedelijk aanvoelt. De gemeente beschikt tot slot over een cultuurcentrum, een biermuseum en tal van monumenten.

Ideaal gelegen

Evergem is de ideale uitvalbasis voor pendelaars. Met zijn ligging ten noorden van Gent is de gemeente natuurlijk vlot bereikbaar voor wie werkt in Oost- of West-Vlaanderen, maar ook Antwerpen is erg vlot bereikbaar. Vertoef je in de vakantie graag aan de kust? Ook dan zit je goed in Evergem; Oostende ligt immers op slechts drie kwartier rijden.

Evergem is een echte fietsgemeente

Maak je graag een stevige fiets- of wandeltocht? Dan moet je in Evergem zijn! Tal van fiets- en wandelpaden brengen je langs de mooiste plekjes in Evergem en omstreken. Oude hoeves, de Gerardsmolen, het Kasteel van Wippelgem, Brouwerij Van Steenberge en het biermuseum: geen beter vervoersmiddel om dit allemaal te ontdekken dan de fiets. Na je fietstocht kom je op adem in een van de vele fietscafés en –restaurants, die voldoende fietsparking garanderen en die je met open armen ontvangen.

Immo in Evergem

Wonen in Evergem, dat hoeft helemaal niet duur te zijn! Voor een woning betaal je er gemiddeld 210.000 euro, waarmee de prijs net onder het Vlaams gemiddelde ligt van 213.000 euro. Voor een appartement betaal je ongeveer 217.000 euro, iets meer dan het Vlaams gemiddelde van 214.000 euro.

Dit artikel delen

Suggesties voor u