Wonen in Haaltert

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Prachtig wonen in de Denderstreek

Vlak tegen Aalst, op een steenworp van de Vlaamse Ardennen en op slechts 30 km van Brussel en 40 km van Gent, ligt de gemeente Haaltert. Met zijn 17.000 inwoners is het een rustige gemeente die bovendien een ideale ligging heeft, en woningprijzen die iets lager zijn dan het gemiddelde.

Haaltert

Haaltert is ideaal gelegen

Haaltert is gelegen in de Denderstreek, de streek waar – je raadt het al – de Dender loopt. De natuur rond de rivier ontdek je langs talrijke fiets- en wandelroutes. De gemeente is trouwens gelegen op een steenworp van de Vlaamse Ardennen, waar het nog groener is. Ook grote steden als Gent, Brussel en Antwerpen zijn vlot bereikbaar: Haaltert ligt vlak tegen Aalst en de E40. Daardoor sta je op een half uur in Gent of Brussel en op een klein uurtje in Antwerpen. Tot slot ligt de gemeente vlak aan de grens met Wallonië.

Bezienswaardigheden in de buurt

Wie in Haaltert woont, verveelt zich geen seconde! Wie houdt van de natuur, moet je in het nabijgelegen natuurgebied ‘Den Dotter’ zijn. Tal van fiets- en wandelroutes doorkruisen het gebied. Op die manier maak je kennis met de streek en met de weelderige fauna van meer dan 300 soorten planten. Na al dat wandelen en fietsen kom je tot rust in een van de vele cafés, waar je kan proeven van een aantal streekbieren zoals het Haletrutbier, het Turfboerbier of het Kaatsbier. Zoek je het vertier graag iets verder op, dan ontdek je heel wat bezienswaardigheden in de Vlaamse Ardennen. Vergeet ook zeker niet om de befaamde Geraardsbergse mattentaarten te proeven!

Immo in Haaltert

In Haaltert betaal je gemiddeld 206.330 euro voor een woning. De woningprijs ligt daarmee lager dan het Vlaams gemiddelde van 212.230 euro, maar iets hoger dan het Belgisch gemiddelde. Ook in buurtgemeente Aalst betaal je iets minder. Vergeleken met steden en gemeenten rond Brussel en Gent ligt de woningprijs in Haaltert dan weer een stuk lager.

Dit artikel delen

Suggesties voor u