Wonen in Heist-op-den-Berg: genieten van het stadsleven in een landelijke omgeving

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

De ‘berg’ waarrond Heist-op-den-Berg is ontstaan bevat onder meer de kerk, het politiekantoor, het gemeentehuis en het treinmuseum. Ze maken deel uit van de charme van de gemeente in de Zuiderkempen, die naast een erg gewaardeerd cultuurhuis ook talloze fiets- en wandelroutes herbergt. Ontdek nu wat wonen in Heist-op-den-Berg te bieden heeft.

Wonen in heist op den berg

41.000 inwoners in Heist-op-den-Berg

Met 41.000 zijn ze in Heist-op-den-Berg en de vijf deelgemeenten. Bekende koppen zijn zanger Paul Michiels, zangeres Silvy De Bie en auteur Frans Coeckelbergs. Die laatste kreeg zelfs een straat naar zich vernoemd (de Bossestraat in het centrum werd hernoemd naar de Frans Coeckelbergsstraat).

De Averegten en Zwaneberg

Wonen in Heist-op-den-Berg is genieten van rust en groen, maar met alle comfort en diensten die je in een moderne gemeente verwacht. Cultuurcentrum Zwaneberg heeft een stevige reputatie opgebouwd en weet elk jaar weer enkele grote namen naar de gemeente te lokken.

Wandelaars, fietsers en liefhebbers van groen kunnen zich uren uitleven in de Averegten, een bewegwijzerd wandelbos dat vanuit Hallaar toegankelijk is en enkele Heistse deelgemeenten met elkaar verbindt. Je komt er everzwijnen tegen (geen nood, de beestjes zitten netjes in een afgesloten territorium) en in de zomer is de prachtige plantentuin met bijenkasten toegankelijk.

Wonen in Heist-op-den-Berg, hoeveel kost dat?

Een woning in Heist-op-den-Berg kostte in 2014 gemiddeld 210.031 euro. Voor een villa telde je gemiddeld 315.000 euro neer, een appartement bedroeg 217.106 euro. Die prijzen komen ongeveer overeen met het Vlaamse gemiddelde. In Vlaanderen kocht je in 2014 een huis aan 211.050 euro, een villa bedroeg 354.276 euro en een appartement kostte 216.494 euro.

Conclusie: Heist-op-den-Berg is een gemeente die landelijkheid en een stedelijke uitstraling perfect weet te combineren. Fiets, wandel, shop en geniet van de rust in Heist-op-den-Berg. De woningprijzen zijn er, in tegenstelling tot andere gemeenten in de buurt, correct. Twijfelaars kunnen dus op beide oren slapen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u