Wonen in het Hageland: genieten van de natuur

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Ontdek de natuur en cultuur in het Hageland

Wil je rustig en toch centraal gelegen wonen? Dan moet je in het Hageland zijn. Het oostelijke deel van Vlaams-Brabant bevat namelijk heel wat gezellige dorpjes en steden. Bovendien is het de ideale streek voor mensen die graag eens een wandeling maken en genieten van de prachtige landschappen, boomgaarden en bezienswaardigheden. 

Hageland

Centraal gelegen bij Leuven

Het Hageland ligt ten oosten van Leuven en bevat steden en gemeenten zoals Aarschot, Diest, Hoegaarden, Landen, Rotselaar en Tienen. Deze plaatsen zijn onder andere bereikbaar via twee autowegen: E314 (A2) Leuven РAarschot РDiest РLummen en de E40 Brussel РLeuven РTienen РLuik. Perfect dus voor mensen die werken in de buurt van Leuven, maar niet in het drukke en dure stadscentrum wensen te wonen. Bovendien liggen de woningprijzen een stuk lager dan in Leuven zelf.

Bezoek toeristische trekpleisters

Genieten van de rust, dat doe je in het Hageland door prachtige wandelingen in de heuvelachtige natuur te maken. Je ontdekt er mooie landschappen en vergezichten, boomgaarden en wijngaarden.

Breng zeker ook eens een bezoekje aan bezienswaardigheden zoals de basiliek van Scherpenheuvel, het Damiaanmuseum in Tremelo of het suikermuseum in Tienen. Het Hageland is bovendien gekend om zijn wijn. De Hagelandse wijn is als streekproduct erkend en kan op verschillende plaatsen geproefd worden.

Immo in het Hageland

Het Hageland heeft ook een interlokale vereniging voor wonen, ‚ÄėHartje Hageland‚Äô. Dit is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken en Tielt-Winge. Deze vereniging werd opgezet om het wonen en de woonkwaliteit in deze streek te verbeteren. In elk van deze gemeenten is een wooninfopunt opgezet waar informatie beschikbaar is over wonen en bouwen. Deze gemeenten geven ook subsidies uit voor (energiezuinige) verbouwingen en in sommige gevallen ook voor nieuwbouw. De hoogte van de premies verschilt echter tussen de gemeentes.

Ook de woningprijzen verschillen sterk in de verscheidene steden en gemeenten van het Hageland. Een huis in Aarschot kost bijvoorbeeld gemiddeld 214.489 euro, terwijl een woning in Landen gemiddeld 157.318 euro kost. Geetbets is de goedkoopste gemeente van de streek. Hier betaal je gemiddeld 144.659 euro.

Dit artikel delen

Suggesties voor u