Wonen in het historische Ingelmunster

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Wil je gezellig en landelijk wonen in een historische gemeente? Dan heeft het West-Vlaamse Ingelmunster net wat je zoekt.¬†Wonen in Ingelmunster, vroeger ook wel ‚Äėde sleutel van Vlaanderen‚Äô genoemd, heeft namelijk heel wat voordelen in petto voor liefhebbers van de combinatie landelijk-historisch. Vijf jaar voor de Guldensporenslag gaven de Bruggelingen zich er bijvoorbeeld over aan Filips de Schone en in 1580 vochten de Franse hugenoten er tegen de Spaanse bezetters. Je merkt het al: Ingelmunster¬†ademt¬†geschiedenis!

Wonen in heist op den berg

Word jij een van de net geen 11.000 Ingelmunsteraars?

Bezienswaardigheden in Ingelmunster

Het rustige Ingelmunster, idyllisch gelegen langs het kanaal Roeselare-Leie, heeft heel wat aantrekkelijke troeven in handen. In de kelder van het gesloten Kasteel van Ingelmunster kun je onder meer terecht voor Kasteelbier en Brigand, heerlijke streekbieren waar ze in Ingelmunster terecht trots op zijn. Beide bieren worden gebrouwen door Brouwerij Van Honsebrouck. Ook de Sint-Amanduskerk en de Doormolen zijn zeker een bezoekje waard. De cultuuragenda van Ingelmunster is trouwens ook steeds goed gevuld; met het jaarlijkse Labadoux, een folkfestival, als uitspringer.

Fiets- en wandelroutes te over

Hoewel het Kasteelpark niet open is voor het publiek, leent de omgeving van het bredere Natuurreservaat De Mandelhoek zich wel perfect tot prachtige natuurwandelingen en fietstochten. Het recreatiepark Aviflora, met onder andere speeltuinen en dierenshows, is dan weer ideaal als je jongere kinderen hebt. De ligging van Ingelmunster, vlakbij zowel Brugge als Kortrijk, maakt de gemeente bovendien tot een perfecte uitvalsbasis naar verschillende grote steden.

Immo in Ingelmunster

Ben je al helemaal weg van Ingelmunster? We geven je alvast geen ongelijk, de gezellige gemeente heeft immers heel wat te bieden! Er is trouwens meer goed nieuws… De¬†vastgoedprijzen in Ingelmunster¬†bedragen gemiddeld ‚ā¨ 163.000 en liggen zo heel wat onder het Belgische gemiddelde. Voor een heel schappelijke prijs kun je dus al een Ingemunsteraar worden.

Dit artikel delen

Suggesties voor u