Wonen in het midden van het groene Limburg

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 januari 2021

Een recent onderzoek van consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft aangetoond dat de stad Genk heel goed scoort als stad om in te wonen. En dat mag helemaal niet verbazen. Genk heeft immers heel wat troeven die een groot deel van de bevolking kunnen aanspreken. Immo in Genk kopen is dus zeker een interessante investering.

Buur van Genk

Oase van rust

De ligging van Genk is een troef. Midden in de bossen en het natuurgebied van Limburg vind je er een oase van rust. In andere delen van het land zou dit al gauw een effect hebben op de prijs van de huizen. Niet zo in Genk, waar de immo prijzen nog steeds draaglijk zijn. Wanneer we Genk vergelijken met de andere Limburgse steden en gemeenten, dan zien we dat Genk in de middenmoot gesitueerd is.

Uitstekende mobiliteit

Wonen in Genk is ook aantrekkelijk omwille van de mobiliteit.  De stad kent een uitstekend netwerk van openbaar vervoer, maar ook met de auto is Genk uitstekend bereikbaar. Omwille van al deze troeven is de stad een aantrekkingspool geworden voor jonge gezinnen.

Voor de stad komt het er dus op aan om immo in Genk hierop af te stemmen. Er worden heel wat nieuwe projecten gelanceerd met het oog op de komst van vele nieuwe, vooral jonge gezinnen. Zo staat Genk natuurlijk bekend als de voormalige mijnstad. De oude mijnsites bestaan nog steeds, maar werden ondertussen omgevormd tot een prestigieus project van kantoren en toffe woongelegenheden.

Interessante vastgoedmarkt in Genk

Genk is vooral een jonge stad. Uit cijfers blijkt dat het aantal kinderen in Genk in stijgende lijn is. Dit geeft de stad natuurlijk ook een levendige uitstraling. Genk is geen grootstad, maar toch groot genoeg opdat er steeds dingen te beleven vallen. Dit heeft natuurlijk ook wel zijn effect op de populariteit van de stad, en dus ook op de immomarkt van Genk. De vastgoedprijzen zijn nog steeds betaalbaar voor jonge gezinnen, maar gaan, net zoals in de rest van de provincie, in stijgende lijn. Investeren in Genkse immo is dus de boodschap!

Dit artikel delen

Suggesties voor u