Wonen in Ieper?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Alles wat je moet weten over immo in Ieper

Een wereldberoemde West-Vlaamse stad met amper 35.000 inwoners die jaarlijks honderdduizenden binnen- en buitenlandse toeristen ontvangt? Dat is Ieper. De Vredesstad heeft een bijzonder rijke en tragische geschiedenis en ligt pal in de prachtige West-Vlaamse Heuvels en de pittoreske Westhoek. En dus is Ieper er niet alleen voor de Britse oorlogstoeristen, maar ook voor West-Vlamingen op zoek naar een aangename en mooie woonstad.

Menin gate, Ieper

Niet √©√©n Ieper, maar vele ‚ÄėIeperen‚Äô

De stad Ieper gaat terug op een 11de-eeuwse nederzetting ‚Äď Ipera of Iprensis genoemd ‚Äď langs het riviertje de Ieper. Net zoals de Britten en de Fransen de stad een naam geven die als een meervoud klinkt, ‚ÄėYpres‚Äô, noemden men de stad hier vroeger weleens ‚ÄėIeperen‚Äô.

Tegenwoordig is Ieper een omvangrijke gemeente met elf deelgemeentes. Rond het historische stadscentrum liggen de deelgemeentes Boezinge, Brielen, Dikkebus, Elverdinge, Hollebeke, Sint-Jan, Vlamertinge, Voormezel, Zillebeke en Zuidschote. Kleine gehuchten in de buurt zijn Pilkem, Wieltje, Potyze, Verlorenhoek, Lizerne en Sint-Elooi. En dus kun je anno 2016 nog altijd in veel verschillende Ieperen ‚Äď elk met hun eigen charme ‚Äď neerstrijken!

Wonen in Ieper: de troeven

Ieper ligt in het zuiden van West-Vlaanderen, op 15 à 20 kilometer van de Franse grens. De stad is goed bereikbaar vanuit de omgeving dankzij de N8 tussen Veurne en Kortrijk en de A19 richting Kortrijk. Ook het nabij gelegen Poperinge en de stad Roeselare zijn prima bereikbaar. Via de E17 en E403 in Kortrijk sta je in een mum van tijd in Brugge, Gent of natuurlijk de Noord-Franse metropool Lille. De E40  garandeert een vlotte toegang tot de hele kuststreek. 

Blijf je liever ver weg van steenwegen en snelwegen? Geen enkel probleem. Ten westen van het stadscentrum ligt het spoorwegstation van Ieper. Met de IC-trein spoor je zorgeloos van Ieper naar Kortrijk, Gent, Antwerpen, ‚Ķ

Andere troeven van een huis of appartement in Ieper spreken voor zich:

  • Tal van unieke bezienswaardigheden, musea en culturele hotspots.
  • Mooie natuur en landelijke omgeving.
  • Rustig wonen in een kleine stad.

Immo Ieper: huizenprijzen

Rest ons uiteraard nog één belangrijk aspect van immo in Ieper: de huizenprijzen. Gelukkig zijn die erg voordelig. De verkoopprijs van een woonhuis in Ieper bedroeg gemiddeld 175.791 euro in 2015, lichtjes minder dan in Poperinge of Langemark-Poelkapelle en heel wat minder duur dan in Brugge, bijvoorbeeld. Voor een koopappartement moet je dan weer gemiddeld zo’n 230.000 euro neertellen, opnieuw best betaalbaar gezien de kwaliteit die je daarvoor krijgt.

Dit artikel delen

Suggesties voor u