Wonen in Izegem

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

De voor- en nadelen van immo in Izegem

Het gaat de laatste jaren erg goed met West-Vlaams vastgoed. De huizenprijzen stijgen, al blijft West-Vlaanderen de goedkoopste Vlaamse provincie om een huis te kopen. Ook in Izegem, bij Roeselare en op een boogscheut van Kortrijk, is het goed wonen. In dit artikel lichten we de voor- en nadelen van immo in Izegem toe.

Izegem

Situering van Izegem

Izegem is een kleine stad met 27.000 inwoners in het zuidoosten van West-Vlaanderen. De gemeente ligt langs de E403 tussen Brugge en Kortrijk. Aan de overkant van de snelweg ligt de wat grotere stad Roeselare.

Voordelen

Wonen in Izegem biedt heel wat voordelen:

  • Tewerkstelling: Izegem ligt in de Mandelvallei, een streek met een goeie tewerkstelling. De regio rond Kortrijk is een hoogtechnologische groeipool met veel potentieel voor zowel laag- als hoogopgeleiden.
  • Bereikbaarheid met de auto: Door de ligging aan de E403 is Izegem goed bereikbaar. Met de auto is het (zonder verkeer) een goed halfuur tot in Brugge en amper 20 minuten tot in Kortrijk. In Gent sta je op minder dan een uur tijd.
  • Bereikbaarheid met de trein: Izegem heeft een spoorstation op de lijn tussen Kortrijk en Brugge. Meermaals per uur zijn er treinen richting Roeselare, Brugge en Oostende in de ene richting en Kortrijk en Brussel in de andere. Ook Gent is goed bereikbaar dankzij een overstap in Lichtervelde, bijvoorbeeld.
  • Betaalbaar wonen: Een woning in Izegem kost je minder dan een in de buurt van Brugge, Gent of Brussel.
  • Landelijk: Izegem is geen echte plattelandsgemeente, maar toch is het er rustig en groen wonen.

Nadelen

Uiteraard heeft vastgoed in Izegem ook enkele nadelen:

  • Dure bouwgrond: Izegem is een gemeente met een relatief beperkte oppervlakte, die bovendien behoorlijk goed is volgebouwd. Bouwgronden zijn hier schaars en ietwat duurder dan in omliggende gemeenten.
  • Relatief afgelegen: De gemeente is dan wel goed bereikbaar, de afstand tot steden zoals Antwerpen en Brussel blijft erg groot. Zeker wie met de auto naar het werk gaat, kijkt wellicht op tegen de file op de E17 of E40.
Dit artikel delen

Suggesties voor u