Wonen in Kalmthout, te midden van de natuur

Geschreven door Logic-Immo.be
15 maart 2021

Kalmthout: rustig wonen in de Kempen

Helemaal in het noorden van ons land, tegen de grens met Nederland, ligt Kalmthout. Kalmthout is een kleine, Kempische gemeente met ongeveer 18.000 inwoners. In deze gemeente, die omgeven is door groen, kom je helemaal tot rust. Dankzij de gunstige ligging ben je bovendien in een mum van tijd in Antwerpen of Breda!

Kalmthout

Kalmthout ligt op een toplocatie

Kalmthout is de ideale uitvalbasis voor wie in het noorden van België of in het zuiden van Nederland werkt. Zowel de A12 als de E19 liggen vlakbij, waardoor je een ideale verbinding hebt naar grote steden als Antwerpen, Roosendaal en Breda. In elk van die steden sta je op een half uur. Bovendien ligt de gemeente op de spoorlijn tussen Brussel, Antwerpen en Lage Zwaluwe in Nederland, zodat je ook zonder auto mobiel bent. Kortom, Kalmthout ligt op een toplocatie!

Bekend om de Kalmthoutse Heide

De grote trots van Kalmthout is de Kalmthoutse Heide. Dit natuurreservaat maakt deel uit van een natuurgebied dat zich over zowel België als Nederland uitstrekt en dat maar liefst 6.000 hectare beslaat. De vele wandelpaden zijn het ideale toevluchtsoord voor zij die even wil ontsnappen aan alle drukte en voor wie van de prachtige natuur wil genieten. Ieder seizoen is er wel iets te beleven: in de winter is de heide vaak bedekt onder een witte laag sneeuw, in de zomer toveren de vele bloemen de heide om in een prachtig paars tapijt.

Immo in Kalmthout

De goede locatie en de rijke natuur weerspiegelt zich logischerwijs in het kostenplaatje. De gemiddelde prijs van een woning in Kalmthout lag in 2014 rond de 240.000 euro, voor een appartement lag deze rond de 230.000 euro. De prijzen liggen daarmee ongeveer gelijk met de prijzen in Antwerpen, maar je woont wel een stuk rustiger in een groene omgeving en hoeft niet in te boeten aan verbindbaarheid.

Dit artikel delen

Suggesties voor u