Wonen in Knokke heeft het allemaal

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Wonen aan de kust biedt een enorme meerwaarde. Zeker in deze hectische tijden zijn het strand en de duinen voor ieder van ons de rustpunten waar we naar snakken. Als daar nog een stukje extra natuur zoals die van het Zwin en een snuifje exclusiviteit bijkomen, zoals in Knokke gebeurt, dan is dat helemaal de kers op de taart. Bovendien zijn Knokke en Heist volop aan het inzetten op tal van nieuwe projecten.  

Knokke-Heist

Knokke-Heist heeft het allemaal

Naar analogie met de bekende campagne “Amsterdam heeft het”, kunnen we ook zeggen dat wonen in Knokke-Heist het allemaal heeft. De gemeente, met de allures en troeven van een stad, heeft niet alleen de natuur van de zee en het Zwin te bieden, het is ook mogelijk om er naar hartenlust te wandelen langs de zeedijk of te shoppen in de talloze boetieks en te flaneren langs de vele kunstgalerijen. Ook de talrijke culinaire adresjes die deze parel aan de Noordzee te bieden heeft, vormen een onvervalste troef.  Knokke klokt dan ook af op enkele honderdduizenden bezoekers per jaar die als dagjestoeristen van de talrijke voordelen komen genieten en misschien wegdromen van een permanente of tweede verblijfplaats in de mondaine kustgemeente.

Ruim aanbod

In de prachtige setting van Knokke-Heist zijn er in dat verband heel wat mogelijkheden. De wijk Heulebrug in Heist bijvoorbeeld biedt vier residenties – Vissersoord, Strandjutter, Zanbank en Golfbreker – met in totaal 124 flats. Het gaat om een project dat duidelijk aangeeft dat Knokke niet in de val wil trappen van alleen maar woongelegeheid voor de “happy few”.  Het gemeentebestuur sloeg voor dit project de handen in elkaar met de West-Vlaamse Intercommunale die 34 van de 124 flats tegen zeer democratische prijzen aan de man bracht, maar ook de overige 90 flats werden te koop aangeboden tegen een prijs die net onder de 2.000 euro per vierkante meter bleef.

Inwoners van Knokke-Heist die nog geen ander huis in bezit hadden kregen bij dit project voorrang. In het vernieuwende vastgoedaanbod is overigens ook plaats voor de nieuwe tren rond assistentiewoningen voor senioren. Zo is in 2016 in Westkapelle gestart met de bouw van het project De Zilvertorens. Dat bestaat uit  44 erkende assistentiewoningen, naar een modern ontwerp van het gerenommeerde architectenbureau EL Architects. Het gaat volgens de site van de Zilvertorens om de allerlaatste assistentiewoningen die worden gebouwd in Knokke-Heist.  

Prestigieuze uitbreiding aan de tweede golfbaan

Knokke stond al langer bekend als belangrijke afspraakplaats voor golfers, want de Royal Zoute Golf Club is in heel het land een begrip. In het gebiedt tussen de Natiënlaan, de Kalvekeetdijk en de spoorweg is ondertussen werk gemaakt van een nieuw golfterrein.  Volgens burgemeester Lippens, van wie bekend is dat hij zich graag speigelt aan de verenigde Staten, is golf erg belangrijk voor zijn gemeente. In eerdere interviews liet hij zich zelfs ontvallen dat als Knokke in de verenigde Staten had gelegen er wellicht vijf golfterreinen zouden zijn aangelegd. 

In de buurt van het tweede golfterrein is het project Valeknerf verrezen, dat mee deel uitmaakt  van de prestigieuze uitbreiding van Knokke, waarbij het accent vooral ligt op ‘groen’ en ‘openheid’. Daarom wordt de ontwikkeling benaderd vanuit het herwaarderen van het open, ongerepte landschap. De ganse rand van Valkenerf, een project dat zich kan beroepen op een unieke ligging, loopt dan ook naadloos over in de nieuwe golfterreinen en de open natuur via wandel- en fietspaden. Kortom het vastgoedaanbod in de prestigieuze badplaats die Knokke-Heist is, speelt naadloos in op de comfortwensen van kopers en investeerders van vandaag: ruimte, groen, locatie en topkwaliteit gaan hand in hand.

Heel wat vastgoedkantoren

Om u te helpen kiezen uit het ruime aanbod kunt een beroep doen op de diensten van heel wat vastgoedkantoren, waaronder ook enkele kleinere die niet altij het meest in de kijker lopen We denken bijvoorbeeld aan Immo Deva, Immo De Nil of MORE.

Dit artikel delen

Suggesties voor u