Wonen in Koksijde

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Klassevolle uitvalsbasis

Koksijde is een Belgische kustgemeente met een naam als een klok. De naam ervan is in het collectieve geheugen gegrift dankzij de basis van Koksijde en de rol die deze speelde bij Windkracht 10. Maar Koksijde is natuurlijk meer dan dat. Ook het Duinenhuis, het Nationaal Visserijmuseum en het abdijmuseum Ter Duinen trekken heel wat toeristen aan en zijn natuurlijk ook parels waar de lokale bewoners trots op zijn.  

Koksijde

Ideale uitvalsbasis

Het strand van Koksijde is in alle seizoen een plaats voor heerlijk genieten, uitwaaien en tot rust komen. De centraal gelegen kustplaats beschikt over verrassend leuke hotelletjes voor de toeristen, maar ook over heerlijke gastronomie en uitstekende sportinfrastructuur die vanzelfsprekend ook ten dienste staat van de lokale bewoners. Ook voor kinderen is Koksijde een waar paradijs aangezien Plopsaland en Plopsaqua De Panne vlakbij liggen. Voor mensen die het meer begrepen hebben op cultuur zijn de diverse musea natuurlijk ook ankerpunten.  

Standingvol imago en volks karakter

Koksijde heeft al sinds jaren veel inspanningen gedaan om in te zetten op een imago van klasse en standing, maar dat betekent natuurlijk niet dat enkel miljonairs er kunnen wonen. Iedereen is er welkom. Koksijde is er op een unieke manier in geslaagd om een stevig kwaliteitsimago hand in hand te laten gaan met het traditionele volkse karakter van de gemeente. De jongste tijd is Annie Deleersnyder, de vroegere bazin van café Visserswelzijn in Oostduinkerke, trouwens uitgegroeid tot een bekende Vlaming, aangezien ze op de boot van Gert Verhulst de gasten met lekker eten verwent tijdens diens Gert Late Night Show.   

Oog voor betaalbare projecten

Het gemeentebestuur verstaat onder klasse en standing overigens ook dat er ruimte moet zijn voor de lokale bewoners om hen de kans te bieden hun roots niet te verloochenen en heeft daarom in deelgemeente Sint-Idesbald de ongebreidelde bouw van appartementen aan banden gelegd. Er worden ook projecten vergund voor betaalbare woningen van om en bij de 250.000 euro in Koksijde-dorp en Oostduinkerke, waar de grondprijs nochtans snel oploopt. 

Het is voorts opvallend dat de oudere woonunits in toenemende mate worden afgebroken en worden vervangen door nieuwbouw. Er worden trouwens ook heel wat premies toegekend voor onder meer condensatieketels, warmtepompen, zonneboilers en dakisolatie.

Interessante nieuwbouwprojecten

Om aan de vraag te kunnen voldoen van mensen die graag in deze kustgemeente hun thuis willen maken, lopen momenteel diverse interessante nieuwbouwprojecten. 

Zo is de residentie de Duinheren van de groep Maes een schitterend woonproject met een prachtig uitzicht. De architecten slaagden erin om elementen uit de traditionele villabouw te verenigen met moderne materialen en bouwmethoden. Het tijdloze lijnenspel van het gebouw oogt eenvoudig, maar is harmonieus ge√Įntegreerd in de omgeving en sluit knap aan bij de pittoreske duinenvilla‚Äôs waarvoor Koksijde zo bekend is. De ‚Äėverspringende‚Äô gevels, witgeschilderde gevelsteen, rode dakpannen en grote dakoversteken sluiten helemaal aan bij de typische villastijl van weleer.

Groep Dewaele pakt dan weer uit met het nieuwbouwproject Residentie Del Mar waarmee ge√Įnteresseerden op Nieuwbouwzondag 22 oktober kennis kunnen maken. Dit project bevindt zich op wandelafstand van Zeelaan, bibliotheek, gemeentehuis en zee! De residentie biedt 11 woonappartementen, met woonoppervlaktes tussen 93 m¬≤ en 160 m¬≤. De kwalitatieve afwerking en de terrassen aan de voor- √©n achterzijde vormen een bijkomende troef evenals de mogelijkheid tot de aankoop van een ondergrondse garagebox en/of een klederberging. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u