Wonen in landelijke stijl: klasse gekoppeld aan comfort

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Knus, gezellig en klassevol wonen

Een vermoeiende werkdag laten we allemaal graag achter ons zodra we thuiskomen. Sommige interieurs en interieurstijlen slagen er echter beter in dan andere je een ontspannen gevoel te bezorgen. De genegen en comfortabele landelijke stijl, bijvoorbeeld, doet je meteen je zorgen vergeten en zorgt dat je in alle rust je batterijen terug kan opladen. Zegt het jou ook wel iets, zo’n landelijk karakter voor je interieur? Lees er dan snel onze tips op na!

intérieur

Is landelijk wonen helemaal je ding?

Je hoeft helemaal niet op een boerderij of een hoeve te wonen om je de populaire en knusse landelijke stijl eigen te maken. Je kan het in eender welk type woning toepassen. De sleutelwoorden zijn:

  • Zachte kleuren zoals gebroken wittinten, aardekleuren en pasteltinten.
  • Comfortabele en rustieke materialen en meubelen.
  • Zachte stoffen.

Als je deze elementen steeds in het achterhoofd houdt en van daaruit een mooi en harmonieus geheel opbouwt, wordt je woning pas echt een oase van landelijke rust. Absoluut te vermijden zijn schreeuwerige decoratie-elementen en felle kleuren.

Je interieur landelijk aankleden

Een landelijk interieur draait helemaal om comfort en gezelligheid. Je meubels moeten dit dan ook uitstralen en bovenal uitnodigend zijn. In plaats van gesloten kasten kiest men in een landelijke woning vaak voor kasten met open legplanken die je kan opvullen naar wensen. Meteen de uitgelezen manier om je interieur meer persoonlijkheid te geven! Er is trouwens heel wat speelruimte. Zo kan je gerust voor een modernere aankleding kiezen of natuurlijke helemaal de kaart van ‘authentiek’ trekken.

Sfeervol landelijk wonen

Het is vooral belangrijk dat jij je helemaal op je gemak voelt in je landelijke woning. Pin je dus niet vast op bepaalde decoratie-elementen en kies vooral voor stukken en materialen die jou helemaal tot rust brengen. Je zal het snel merken: de drukte en beslommeringen van je werk zullen helemaal van je afglijden als je ’s avonds thuiskomt.

Dit artikel delen

Suggesties voor u