Wonen in Leuven

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Leuven is meer dan een studentenstad

Leuven is natuurlijk een studentenstad, maar heeft daarnaast nog veel meer te bieden! Wist je bijvoorbeeld dat Leuven ook wel eens de bierhoofdstad van België wordt genoemd? Met zijn centrale ligging vlakbij Brussel, is mobiliteit bovendien troef. Wonen in Leuven is wonen in een drukke, maar gezellige stad.

Leuven

Leuven: even voorstellen

Leuven is de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant. De stad is heel centraal gelegen in België en ligt op 20 kilometer van Brussel. De ruim 98.000 inwoners zijn verspreid over de stad zelf en deelgemeenten Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele, al ligt de populatie in de week een stuk hoger dankzij de talrijke studenten. Het is ook een van de meest heuvelachtige steden van Vlaanderen.

Wonen in een studentenstad iets voor jou?

Wie in Leuven gaat wonen, die kan niet om de studenten heen. Talrijke koten, een drukke uitgaansbuurt en cafés die altijd vol zitten: het geeft de binnenstad een gezellige uitstraling. Een studentenstad als Leuven is ideaal voor wie wel houdt van die gezellige drukte, maar die op tijd en stond ook nood heeft aan wat rust: in de vakantie en in het weekend kom je heerlijk tot rust en beleef je Leuven op een heel andere manier.

Bezienswaardigheden in Leuven

Leuven wordt gekenmerkt door de vele historische gebouwen; zoals het stadhuis, de Sint-Pieterskerk en het begijnhof. Cultuurliefhebbers kunnen dan weer terecht in het museum van de stad, dat een eigen collectie van meer dan 46.000 werken heeft. Leuven wordt daarnaast ook wel eens de bierhoofdstad van België genoemd: de grootste brouwerij ter wereld, AB InBev, is er actief in de vorm van de Stella-Artois brouwerij.

Vastgoedprijzen in Leuven

Ben je op zoek naar een nieuwe stek in Vlaams-Brabant? Dan moet je immo in Leuven zeker overwegen! De immo prijzen zijn er vergelijkbaar met de immo prijzen in andere grote steden. Voor een woning betaal je er gemiddeld 312.000 euro, voor een appartement betaal je ongeveer 216.000 euro.

Dit artikel delen

Suggesties voor u