Wonen in Lokeren

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Rustige vastheid wordt steeds beter naar waarde geschat

Lokeren lijkt op het eerste gezicht een wat ingeslapen rustig provinciestadje, maar het heeft zijn inwoners heel wat te bieden: rustige vastheid, groen, een zeer goede ligging en een sterk aanbod op het vlak van recreatie vormen uitgesproken troeven. En kandidaat-kopers en bouwers weten dat steeds meer te appreciëren. Het nieuwbouwaanbod in Lokeren is dan ook behoorlijk uitgebreid.

Stadhuis lokeren

Wereldvoetballers 

Lokeren heeft als Oost-Vlaamse provinciestad natuurlijk een eersteklassevoetbalploeg die onder aanvoering van wereldvedetten als Lubanski, Larsen en Lato ooit Europees furore maakte. Tegenwoordig gaat het met de wit-zwart-gelen een stuk minder en het is dan ook uitkijken naar het moment waarop  voorzitter Roger Lambrecht met de vuist op tafel slaat of het moment waarop de fans nog maar eens eisen dat de trainer wordt ontslagen.

Lokeren staat daarnaast ook bekend om de Lokerse feesten die elk jaar weer de massa op de been brengen zoals dat ook altijd enkele weken eerder in het wat verder gelegen Gent gebeurt. Maar al bij al leidt Lokeren een beetje een bestaan in de schaduw. Dat is eigenlijk onterecht want Lokeren heeft, met zijn kenmerkende en enigszins onderschatte rustige vastheid best wel wat troeven.  

Stad met flink wat groen  

Het aanbod van Lokeren op het vlak van sport, cultuur en recreatie mag er zeker zijn. De stad met zowat 40.000 inwoners beschikt met Molsbroek bijvoorbeeld over een Europees erkend natuurreservaat, dat naar Vlaamse normen behoorlijk uitgestrekt is en bovendien het grote voordeel biedt dat de 4,5 kilometer lange verharde wandeldijk doorheen het natuurgebied altijd vrij toegankelijk is. Ideaal dus om na een drukke werkdag even uit te waaien om de batterijen weer op te laden.

Dat kan trouwens ook in de verschillende stadsparken in en rond het centrum. Lokeren is dan ook een paradijs voor wandelaars en fietsers. Ook de rust van het water van de Durme zorgt voor die typische sfeer die kenmerkend is voor elke stad waarin water een belangrijke rol speelt. Boottoeristen kunnen trouwens aanmeren in het centrum van de stad, wat toch ook een unicum is.

Locatie tussen Gent en Antwerpen is grote troef 

Het reservaat Molsbroek ligt overigens maar op een twintigtal minuutjes stappen van het station. En ook dat station is een belangrijke troef van Lokeren, want het zorgt ervoor dat Gent en Antwerpen vrij snel en vlot bereikbaar zijn. Met andere woorden: Lokeren is een ideale woonplaats voor partners als de ene in de Oost-Vlaamse en de andere in de Antwerpse hoofdstad werkt. Naast de locatie en het groen heeft Lokeren nog verschillende andere sterke troeven waar de Lokeraars terecht behoorlijk trots op zijn. De Sint-Laurentiuskerk is bijvoorbeeld een mooie verwijzing naar het verleden van de stad die zich zo mag noemen sinds e tijd van Napoleon.

Anderzijds gebeurt er ook behoorlijk wat op cultureel vlak want Lokeren beschikt ook over diverse kunstgalerijen en in het gevarieerde aanbod van restaurants staan ok vaak lokale specialiteiten op de kaart, zoals de bekende Lokerse paardenworst, streekbiertjes en de peperkoek “ponkoek”. Kortom, Lokeren is een plaats voor stille genieters.

Diverse interessante nieuwbouwprojecten 

Wonen in de stad aan de Durme trekt dan ook steeds meer mensen aan en voor hen zijn momenteel tal van nieuwbouwprojecten beschikbaar. Zo is de Residentie Oude Vismijn van Immo Van Hoorick een prachtig gelegen project in het centrum van Lokeren nabij winkels, eethuisjes en de sportinfrastructuur. .

Dit project bestaat uit 2 appartementsgebouwen  met in totaal 26 appartementen en een aantal mogelijke commerciële panden. De werkzaamheden voor dit project, met appartementen met 1,2 en 3 slaapkamers, zijn begin 2017 gestart.   
Freca Prjectontwikkeling pakt dan weer uit met het project Residentie Patershof. Het gaat volgens de ontwikkelaar om een baken van rust in het centrum van een bruisende stad. Het is door het vele groen en de speelruimte vlak voor de deur in een zone met beperkt verkeer ook een erg kindvriendelijke project. De zeer ruime appartementen beschikken elk over 2 slaapkamers met één dan wel meerdere terrassen of een gezellig stadstuintje op het gelijkvloers. Alle appartementen zijn afgewerkt met oog voor comfort en design. In de autoluwe buurt met woonerven en graspleintjes van de Eyermanstraat bouwt Matexi dan weer woningen in gesloten of half open bebouwing. Het gaat om ruime en energiezuinige woningen in een aantrekkelijke landelijke stijl.  Deze straat dicht bij het centrum is ook vlot bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto via de N70 en de E17. Fileleed kan hier perfect vermeden worden: er is een bushalte op wandelafstand en het station ligt op slechts enkele minuten fietsen. Treinen naar Gent duurt 15 minuten en naar Antwerpen 30 minuten.    

Dit artikel delen

Suggesties voor u