Wonen in Mechelen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Laat je charmeren door de stad Mechelen

Internationale toeristen hoef je al lang niet meer te overtuigen van de charme van Mechelen. Samen met Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel prijkt Mechelen bovenaan op hun verlanglijstjes. Bovendien trekt de stad ook almaar meer jonge mensen met frisse ideeën aan. Dat Mechelen zo’n aangename plek is om te wonen en te werken, zit daar zeker voor iets tussen.

Mechelen

Mechelen heeft veel te bieden

De stad Mechelen telt 84.000 inwoners. Daarmee is Mechelen een middelgrote centrumstad. Ze voelt beduidend kleinschaliger aan dan Brussel, Antwerpen en Gent. Net zoals Brugge is Mechelen er uitstekend in geslaagd om het historische karakter van zijn stadscentrum te bewaren, waardoor je je in tegenstelling tot steden van dezelfde grootte, zoals Aalst, echt wel in een ‘groot dorp’ waant wanneer je door de straten van Mechelen struint.

Die prachtige binnenstad met de Sint-Romboutskathedraal, de Grote Markt, het flamboyant-gotische Stadhuis, het Hof van Savoye, het Klein en Groot Begijnhof, … is uiteraard dé troef van Mechelen. Op sociocultureel vlak heeft Mechelen ook veel te bieden. Er zijn tal van musea – van de Dossinkazerne tot Technopolis – en toffe festivals, zoals Parkpop, Maanrock en de Dijlefeesten. Op de Vismarkt, de IJzerenleen of de Grote Markt kun je in alle rust genieten van een Gouden Carolus of Maneblusser terwijl je het gezellige stadsrumoer gadeslaat.

… ook als woonstad

Mechelen is de laatste jaren erg in trek als woonstad voor studenten, starters en jonge gezinnen. Volgens de Stadsmonitor van de Vlaamse overheid is vier of de vijf Mechelaars (erg) tevreden over hun stad. Test-Aankoop ontdekte in 2012 dat de leefkwaliteit er in de ogen van de inwoners sterk op vooruit was gegaan, en die tendens lijkt zich voort te zetten.

Vastgoed in de stad is altijd wat duurder dan op het platteland, en dat is niet anders voor immo in Mechelen. Toch is Mechelen beduidend goedkoper dan andere Vlaamse steden. Zeker het overwegen waard!

Dit artikel delen

Suggesties voor u