Wonen in Melle: landelijk wonen vlakbij Gent

Geschreven door Logic-Immo.be
12 maart 2021

Gezellig wonen in Melle

Ben je volop op immojacht? En ben je op zoek naar een leuke stek in Oost-Vlaanderen? Dan is het gezellige Melle alvast het overwegen waard. De gezellige landelijke gemeente, waar ook deelgemeente Gontrode deel van uitmaakt, wordt doorkruist door de Ringvaart en de Schelde en doet op die manier erg idyllisch aan. Wil je wonen in Melle bij de meer dan 10.500 Mellenaars? Ontdek dan snel de troeven van deze gemoedelijke gemeente!

Deinze

Wonen in Melle: bezienswaardigheden

In Melle valt heel wat te beleven. Het hoogtepunt van de cultuurkalender? Dat zijn de jaarlijkse Melse Feesten, met heel wat leuke attracties, spelen en tentoonstellingen voor jong en oud. Maar ook voor sportievelingen en fietsliefhebbers heeft Melle heel wat troeven in petto. De Gentbosroute en de Rodelandroute, bijvoorbeeld, zijn prachtige fietsroutes die je langsheen indrukwekkende landschappen voeren. Zijn historische gebouwen meer je ding? Dan zul je vast helemaal verliefd worden op de Sint-Martinuskerk of de watertoren van Melle.

Melle als uitvalsbasis

Wonen in Melle, dat is kiezen voor landelijke rust én een goede ligging. De gemeente ligt namelijk vlakbij Gent en is zo een prima uitvalsbasis naar de rest van Vlaanderen toe. Melle is trouwens een echt spoorknooppunt. Het station Kwatrecht, dat ligt tussen Melle en Wetteren, ligt zowel op de lijn Gent-Mechelen als de lijn Gent-Aalst. Je kunt dus werkelijk overal heen vanuit Melle.

Immo in Melle

De meer dan 10.500 Mellenaars zullen het allemaal beamen: Melle is een erg aangename gemeente om deel van uit te maken. Zegt het jou ook wel iets, wonen in Melle? We geven je alvast geen ongelijk! Met een gemiddelde vastgoedprijs van € 245.000 is het redelijk duur om een huis te vinden in de gezellige gemeente, maar je krijgt er natuurlijk wel heel wat voor in de plaats. Landelijke gezelligheid, een ligging vlakbij provinciehoofdstad Gent… Laat je echter niet afschrikken door deze hoge gemiddelde huizenprijs: er zijn ook heel wat alternatieven beneden dit gemiddelde.

Dit artikel delen

Suggesties voor u