Wonen in Middelkerke

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Vrolijk, gezellig, plezierig en kindvriendelijk

De rijkdom van de Belgische kust is ook de verscheidenheid ervan. Elke kustgemeente heeft lichtjes andere accenten om kandidaat-inwoners te overtuigen. Soms zijn ze sinds jaar en dag met een kustplaats verweven. Soms hebben ze ook te maken met de inspanningen van de lokale bestuurders om te mikken op een welbepaald profiel. Zo valt op dat Middelkerke heel wat inspanningen doet om zich te profileren als gemeente waar het kinderplezier, waarvan we ook als volwassenen weten, dat we het eigenlijk te vaak uit ons leven hebben gebannen, centraal staat. 

Middelkerke

Kindvriendelijke gemeente met opvallende stripmuur

In november 2016 kende Vlaams cultuurminister Sven Gatz aan de gemeente Middelkerke het label van “kindvriendelijke” gemeente toe.  Het is de enige kustgemeente die dat label kreeg  en ook slechts één van de drie plaatsen in West-Vlaanderen – naast Kortijk en Poperinge – die ermee mag pronken. 

Concreet verhoogt Middelkerke het veiligheidsgevoel door betaalbaar en kwalitatief wonen voor jonge gezinnen mogelijk te maken, ruime speelvoorzieningen aan te bieden, veilige fietspaden aan te leggen of sensibiliserende educatieve pakketten aan te bieden. Het kindvriendelijke karakter van de gemeente  komt op veel verschillende manieren tot uiting. Eén ervan is de opvallende stripmuur die Middelkerke rijk is. Ter nagedachtenis van  striptekenaar Marc Sleen, die in november 2016 overleed,  mogen Nero en heel wat van zijn vrienden waaronder Madam Pheip, Madam Nero, Adhemar, Petoetje, Petatje, Tuizentfloot immers op de gevel van het politiekantoor in de Spermaliestraat te Middelkerke prijken.

Typisch Middelkerkse evenementen in het teken van “fun”

De realisatie van deze stripmuur kwam er op vraag van de gemeente Middelkerke die de artiesten die de muurschildering maakten ook vroeg om naar de kust te verwijzen. Dat gebeurde met subtiele verwijzingen naar een aantal goed bekende Middelkerkse evenementen zoals het champagneweekend, het bierweekend, het visweekend en Tastoe. En natuurlijk symboliseert de tekening ook de diversiteit aan ontspanningsmogelijkheden die Middelkerke te bieden heeft aan haar inwoners en haar bezoekers.

Je kan er genieten van de rust en van de natuur, je kan er culinair genieten en je kan er ook op een actieve en zelfs avontuurlijke manier je vrije tijd door brengen. De toeristische troeven van de gemeente zijn trouwens vorig jaar ook op een rijtje gezet in een leuke videoclip waarin het gemeentepersoneel de hoofdrol vervult. Daarbij is ook aandacht besteed aan het feit dat in de gemeente ook nogal wat kunstwerken te bewonderen zijn. De nadruk ligt ook in deze clip vooral op vrolijkheid, gezelligheid en plezier, want zo wil Middelkerke zich nadrukkelijk profileren.  

Veel nieuwbouwprojecten

De blijvende aantrekkingskracht van de kust en de niet aflatende inspanningen van Middelkerke om zich te profileren als gemeente waar kinderen en plezier maken centraal staan, leggen de vastgoedsector geen windeieren, want de belangstelling van kandidaat-bouwers en kopers blijft erg groot. Vandaar dat momenteel heel wat nieuwbouwprojecten in de steiger staan.

We verwijzen bijvoorbeeld naar project De Zeepolder aan de Duinenweg van vastgoedspecialist Dewaele. Het gaat om nieuwbouwappartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers en met een op het zuiden gericht terras of tuin. Dit appartementencomplex is rustig gelegen en bevindt zich dicht bij het strand en de duinen en bij de haltes om het openbaar vervoer te nemen. Ook de tijdloze architectuur kan ongetwijfeld kopers overtuigen

Immo Costa pakt dan weer uit met Parc de la Vilette. Dit unieke nieuwbouwproject met 8 appartementen, waarvan zeven met twee kamers, gelegen op een zeer rustige, uitstekende centrumlocatie in Middelkerke, dichtbij de groene long van de stad, de winkelstraten en op 10 meter van strand, duinen, zee en openbaar vervoer, brengt natuur en stad samen. In het ontwerp werd bijzondere aandacht besteed aan optimale indeling en lichtinval, gebruiksvriendelijkheid en leefbaarheid van de ruimtes. De unieke grote glaspartijen en daglichtoppervlaktes zorgen voor een zee van licht en voor een sterk thuisgevoel.

Residentie Verdi van Groep Caenen aan de Parijsstraat bestaat van haar kant uit vier studio’s met slaaphoek, zeven appartementen en 3 ruime dakappartementen. Dit nieuwe complex ligt in het centrum en vlak bij de zeedijk en blinkt uit door een contrastrijke architectuur en een kwaliteitsvolle afwerking.  

Dit artikel delen

Suggesties voor u