Wonen in Middelkerke: zorgeloos genieten van de zeebries

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Droom je ervan om het hele jaar door te genieten van een zorgeloos vakantiegevoel? Dan moet je in Middelkerke zijn. In deze rustige kustgemeente is het bijzonder aangenaam vertoeven, zomer én winter. De milde zeelucht in combinatie met de weidse poldervlakte is ideaal voor wie belang hecht aan gezondheid en leefklimaat. Bovendien is vastgoed in Middelkerke erg betaalbaar. 

Middelkerke

Middelkerke is méér dan toerisme

Kustgemeentes worden geassocieerd met zomervakanties en dagjesmensen, maar Middelkerke is veel meer dan dat. Deze gezellige gemeente van¬†19.000 inwoners¬†bruist ook zonder toeristen.¬† Denk maar aan het jaarlijkse¬†stripfestival, de avondmarkt op de zeedijk en tal van andere evenementen. Op die manier combineert¬†immo in Middelkerke¬†het beste van twee werelden: de rust van de polders en de levendigheid van een actieve en ge√ęngageerde gemeente.

Prijzen immo in Middelkerke: mooie prijs-kwaliteitverhouding

Middelkerke is een gemoedelijke gemeente zonder sterallures. De vastgoedprijzen zijn voor een kustgemeente heel betaalbaar. Of je nu een appartement wil kopen of een alleenstaande woning, je krijgt er waar voor je geld. Zo betaalde je voor een gemiddeld woonhuis in Middelkerke vorig jaar tussen de 180.000 en de 230.000 euro.

Gezonde zeelucht als extra troef

Heb je wel eens last van ademhalingsproblemen? Dan kan je gezondheid in Middelkerke er alleen maar wel bij varen. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat de zuivere zeelucht goed is voor je longen en een heilzaam effect heeft op longpati√ęnten. De overvloed aan ruimte laat je overigens toe om naar hartenlust te wandelen en te fietsen. Houd tijdens je tocht zeker halt aan de typische polderdorpjes zoals Leffinge en Mannekensvere. Je kunt er naar hartenlust onthaasten en op adem komen na je drukke werkweek.

Dit artikel delen

Suggesties voor u