Wonen in Oostende

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Authenticiteit en diversiteit staan voorop

Oostende gooit stilaan het eeuwige predikaat “koningin der badsteden” van zich af. Niet dat de stad die eretitel niet met fierheid zou dragen, maar het is een naam die stamt uit een rijk verleden en de stad houdt haar ogen vooral gericht op de toekomst. Cijfers bewijzen dat de vergrijzing geen vat heeft op Oostende en dat steeds vaker ook jonge mensen daar voor een woonplaats kiezen. Hetzij omdat ze steeds vaker tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen werken, hetzij omdat ze verleid werden door het rijke culturele aanbod van de stad.  Ze kunnen in ieder geval rekenen op een vastgoedaanbod dat bijna zo divers is als de stad zelf. 

Oostende

Stad voor de vier seizoenen 

Oostende is als stad voor de vier seizoenen een badplaats die tot de verbeelding blijft spreken. Mede dankzij eigenzinnige ambassadeurs zoals schilder James Ensor vroeger en artiesten als Arno en Kamugurka vandaag. Om nog maar te zwijgen over de reclame die miljardair en zakenman Marc Coucke maakt voor de stad van zijn “weireldploegjse”, dat met 0 op 15 evenwel een dramatische competitiestart maakte. Los daarvan weet iedereen dat Oostende een bepaald “karakter” heeft dat mensen van allerlei pluimage aantrekt. Er is een grote diversiteit in de stad, ook al omdat die erom bekend staat dat iedereen hier zichzelf kan zijn en zijn of haar eigen ding kan doen. 

Een stad die zich meester toont in combinaties 

Oostende  is een stad die heel wat weet te combineren. Niet alleen traditie en moderniteit, maar ook zee en groen. Het Maria Hendrikapark, het Leopoldprak en het provinciaal domein Raversijde zijn echte groene longen. De jongste jaren heeft Oostende flink wat inspanningen gedaan om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Tegelijk verrijst tussen het Vuurtorendok en de Hendrik Baelskaai een unieke stadsontwikkeling, waar alle andere kuststeden in de wereld begerig naar kijken. Oostende mag ook prat gaan op een stevige culturele input.

Dankzij onder meer cultuurcentrum De Grote Post  en evenementen zoals Theater aan Zee en het filmfestival van Oostende heeft de grootste Vlaamse kuststad zich ook cultureel meer dan stevig op de kaart gezet. En dan hebben we het nog niet over Brasserie Du Parc gehad, die door velen het ultieme art décocafé wordt genoemd, en evenmin over de Wellingtonrenbaan, de Koninklijke Gaanderijen en het Kursaal, allemaal ook stuk voor stuk uniek in België. Oostende mag zich dan ook terecht een stad noemen die de kunst van de diversiteit ten volle beheerst.  En dat alles maakt dat wonen er voor iedereen bijzonder aantrekkelijk is.

Niewbouwprojecten te kust en te keur 

Een en ander vertaalt zich ook in een bijzonder rijk aanbod van nieuw vastgoed. Turner maakt van het Het Militair Hospitaal de residentie Spinakker met 49 exclusieve woonentiteiten. Het gaat om een schitterende mix van gerenoveerd historisch erfgoed en nieuwbouwvolumes. Dit op een topligging met een rechtstreekse doorgang naar het strand . Ruime terrassen en zicht op zee en op Oostende zorgen ervoor dat “het nieuwe wonen” hier al zijn betekenis krijgt.

Groep Frans Verhelst biedt met residentie Via Pietra dan weer 8 instapklare appartementen aan op wandelafstand van de Oostendse zeedijk, die perfect geschikt zijn als vaste woonplaats of als tweede verblijf. De 8 lichtrijke appartementen bestaan elk uit 2 slaapkamers, badkamer, toilet, berging en open leefruimte met keuken en zithoek. Alle appartementen beschikken bovendien over een terras dat op het Zuidoosten is gericht en het dakappartement heeft een extra terras aan de achtergevel.  

Groep Huyzentruyt promoot van zijn kant Residentie Imperial als een exclusieve nieuwbouwresidentie in hartje Oostende, vlakbij alle handels- en horecazaken en op een boogscheut van de Visserskaai en het Leopoldpark. Ieder appartement wordt luxueus en tot in de puntjes afgewerkt met gerenommeerde kwaliteitsmerken. De architecten hebben veel aandacht besteed aan de lichtinval en op de units op de verdiepingen beschikken allemaal over ruime terrassen. Dit nieuwbouwcomplex heeft ook vijf mooie duplex-appartementen waar de bewoner kan genieten van een formidabel uitzicht over de binnenstad van Oostende.

Dit artikel delen

Suggesties voor u