Wonen in Sint-Martens-Latem

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Immo in de rand rond Gent

Ben je op zoek naar een mooi stekje in Oost-Vlaanderen, in de¬†rand rond Gent? Wat dacht je van¬†Sint-Martens-Latem? De gemeente ligt in het zuidwesten van Gent en heeft voor ieder wat wils. Dankzij zijn ligging aan de rivier de Leie trekt de gemeente tal van kunstenaars aan. Vandaag is de gemeente vooral bekend omdat het een van de meest welgestelde gemeenten in Belgi√ę is.

Sint Martens Latem

Sint-Martens-Latem: even voorstellen

Sint-Martens-Latem is een kleine gemeente die ruim 83.000 inwoners telt. Ze bestaat uit twee deelgemeenten: Sint-Martens-Latem zelf en Deurle, dat in de lijst van de 50 mooiste dorpen van Vlaanderen staat. Vroeger stond de gemeente bekend als kunstenaarsgemeente: veel kunstenaars vonden er inspiratie langs de oever van de Leie. Vandaag staat de gemeente bekend omwille van zijn vele villa‚Äôs, het is op vlak van immo een van de duurste gemeenten in Vlaanderen.

Wonen in de Leiestreek

Wonen in Sint-Martens-Latem is synoniem voor wonen te midden van het groen. De gemeente ligt in de Leiestreek, die bekend staat om zijn vele jaagpaden en pittoreske dorpjes. Tal van wandel- en fietspaden brengen je langs de mooiste stukjes groen en de mooiste terrassen aan de rand van het water. Onderweg kom je bovendien tal van boeiende musea en monumenten tegen.

Ook in Sint-Martens-Latem zelf ontdek je trouwens een aantal bezienswaardigheden. De prachtige landhuizen, hoven en dreven springen meteen in het oog bij het binnenrijden. Ook de dorpskern van Deurle, die sinds 2008 bekend staat als het ‚Äėmooiste dorp van Vlaanderen‚Äô, is zeker een bezoekje waard.

De immoprijzen in Sint-Martens-Latem

Sint-Martens-Latem is een van de meest¬†welgestelde gemeenten in Belgi√ꬆen dat weerspiegelt zich ook in de immoprijzen van de gemeente. Wonen is er niet goedkoop: voor een¬†woning¬†betaal je er gemiddeld 313.000 euro, waarmee de prijzen er hoger liggen dan het gemiddelde in Vlaanderen. Ook voor¬†villa‚Äôs¬†ligt de gemiddelde prijs van 550.000 euro boven het gemiddelde.

Dit artikel delen

Suggesties voor u