Wonen in Sint-Niklaas

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Bruisende shoppingstad

Met zijn kleine 75.000 inwoners is het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas allesbehalve een ingeslapen provinciestad. Integendeel, het is op de as Gent-Antwerpen een stad die bruist van het leven. Het rijke cultuuraanbod, de vele shoppingmogelijkheden en de diverse evenementen helpen mee zorgen voor een kwaliteitsvolle leefomgeving, die door veel mensen ten zeerste naar waarde wordt geschat, temeer omdat zich vlakbij nogal wat belangrijke werkgevers bevinden.  

Sint-Niklaas

De “grain” van Alex Callier

Sint-Niklaas is de stad waarvan nogal wat bekende mensen afkomstig zijn. Actrice Veerle Dobbelaere bijvoorbeeld, maar ook duivel-doet-al en presentator Sean Dhondt en natuurlijk Hoverphonic-hoofdman Alex Callier, die zich in Vlaanderen niet alleen onsterfelijk heeft gemaakt met zijn muziek, maar ook door in het programma “The Voice”, met onvervalst Sint-Niklaas accent te vertellen wat de “grain” is van een zoetgevooisd stemgeluid. 

Grote Markt als centrum van heel wat activiteit 

Maar wie naar de hoofdstad van het Land van Waas komt wonen, doet dat natuurlijk niet omwille van die bekende Vlamingen. De stad, die uiteraard Sinterklaas als patroonheilige heeft, is vooral bekend om zijn Grote Markt, die met 3,2 ha het grootste marktplein in België is. Rond de markt, waarop ook wekelijks de aanbieders van fruit en groenten verzamelen blazen, zijn heel wat horeca-aangelegenheden.

Ook voor wie graag shopt, biedt de binnenstad een waaier aan mogelijkheden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het vlak bij de stad gelegen Waasland Shopping Center, dat in België nog altijd maar enkel in Wijnegem zijn gelijke heeft. Ook op cultureel vlak blijft niemand in Sint-Niklaas op zijn honger zitten want het cultureel centrum en de stadsschouwburg programmeren het hele jaar door optredens, theater, muziek en dans. Een aanbod waarin iedereen zijn gading kan vinden.

Er zijn ook verschillende musea met vaste en tijdelijke tentoonstellingen en er worden in de loop van het jaar tal van evenementen georganiseerd, waaronder “Sint-Niklaas zomert”. Maar ook wie de drukte even wil ontvluchten, komt in Sint-Niklaas aan zijn trekken. Op een zonnige dag is recreatiedomein De Ster immers de aangewezen plaats voor een dagje zon, zwemmen, wandelen en rusten.

Goede bereikbaarheid 

Sint-Niklaas is met de auto zeer goed bereikbaar omdat het aan de kruising ligt van de E17, de N16 en de N70. Maar ook voor verwoede treinreizigers is de stad heel gemakkelijk te bereiken, aangezien de treinen uit alle hoeken van het land er halt houden. Sint-Niklaas profileert zich immers ook nadrukkelijk als plaats met veel tewerkstelling. Niet alleen in het hoger genoemde Waasland Shopping Center, maar ook bij de vele bedrijven die zich op de industrieterreinen vlak bij de stad hebben gevestigd, zijn heel wat jobs ter beschikking. Geen wonder dat de combinatie van de locatie, de werkgelegenheidskansen en de vele mogelijkheden om zich te ontspannen nogal wat kandidaten aanspreekt om hier vastgoed te kopen of te bouwen. 

Enkele interessante nieuwbouwprojecten 

Axel Lenaerts pakt bijvoorbeeld uit met de kleinschalige residentie Eighty Five. Die bestaat uit 4 designappartementen die met zorg en een zeer hoge afwerkingsgraad worden afgewerkt. De appartementen hebben oppervlakten tussen 149 m² en 184 m² en beschikken over twee slaapkamers en zonnige terrassen die op het zuiden zijn gericht. Door het gebruik van verschillende vooruitstrevende technieken ligt het E-peil bovendien zéér laag.  

Vastgoedgroep Urbis  biedt in de prachtige villa-residentie Les Belles 40 luxe-appartementen aan, die stuk voor stuk zijn voorzien van 1, 2 of 3 slaapkamers, terras of tuin. Les Belles wordt opgericht in de bestaande parktuin van bijna 14 000 m², die een volledige facelift krijgt. De residentie wordt er middenin gebouwd en heeft een zeer rustige ligging op 52 meter van de straat.  De afwerking gebeurt met hoogwaardige materialen, en de bewoners kunnen zelf hun inrichting kiezen.  

Ook residentie Magnolia van Kantoor Huyzen gaat voor onversneden woonkwaliteit, want ze is gelegen in een volledig aangelegd park van 6.000 vierkante meter.  Naast de ondergrondse garages zijn er op het domein ook nog 17 parkeerplaatsen ingericht, samen met een fietsenstalling voor 80 fietsen en 3 ondergrondse reukvrije afvalcontainers met een hoge opslagcapaciteit. De architectuur oogt fris en modern maar ook luxueus. Er wordt volgens de nieuwste normen gebouwd met een uitgesproken aandacht voor geluid en thermische isolatie. Het project omvat 3 gebouwen met elk zijn eigen ingang, lift en traphal. In totaal zijn er 35 hoogwaardig afgewerkte, energiezuinige appartementen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u