Wonen in Turnhout

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Vastgoed in de ‘speelkaartenstad’

De Kempen blijven het goed doen op vastgoedvlak. Wonen is er dan wel iets duurder dan in andere streken, maar je krijgt er ook meer voor je geld: de woningen zijn veelal recenter en kwalitatiever én liggen in een mooie, veilige en groene omgeving. Ook in Turnhout, de hoofdstad van de Kempen, is het aangenaam wonen.

Turnhout

Dit is Turnhout

Turnhout is een stad in het noordoosten van de provincie Antwerpen. Ze ontstond in de twaalfde eeuw op het kruispunt van twee handelsroutes dwars door de Kempen. Turnhout is een kleine, maar trotse stad die al in 1212 stadsrechten kreeg. Turnhout telt 42.000 inwoners, inclusief de gehuchten Schorvoort, Parkwijk en Zevendonk. Samen met buurgemeenten Beerse, Oud-Turnhout en Vosselaar vormt Turnhout de ‘stadsregio Turnhout’, waar in totaal 80.000 mensen verblijven. Ondanks haar geringe grootte is Turnhout een van de dertien Vlaamse centrumsteden, omdat ze een centrale functie speelt in haar omgeving.

Huis kopen in Turnhout?

Turnhout is een gezellige en moderne stad waar het aangenaam wonen is. De stad staat bekend als een prima woonstad, met veel voorzieningen voor gezinnen. Je woont er trouwens dicht bij het groen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het unieke natuurgebied Turnhouts Vennengebied?

Overweeg je om zelf een huis te kopen in Turnhout? In Turnhout betaal je gemiddeld zo’n 180 000 à 190 000 euro voor een woonhuis. De gemiddelde prijs van een appartement bedraagt zo’n 180 000 euro, wat overeenstemt met de gemiddelde prijs van een appartement in de stad Antwerpen. Voor bouwgrond, ten slotte, betaal je de laatste jaren zo’n 200 euro per vierkante meter.

Een bouwgrond of huis kopen in de Kempen is relatief duur. De prijzen zijn de laatste dertig jaar sterk gestegen, blijkt uit de statistieken. Terwijl je in 1993 nog 25.000 euro neertelde voor bouwgrond in de Kempen, was dat in 2013 al 175.000 euro. Wie zo’n twintig haar geleden in Turnhouts en Kempisch vastgoed investeerde, plukt daar dus nu de vruchten van.

Dit artikel delen

Suggesties voor u