Wonen in Wetteren

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Wetenswaardigheden over deze woongemeente

Wetteren is een omvangrijke woongemeente in Oost-Vlaanderen. Wetteren ligt aan de Schelde op een boogscheut van Gent en is de perfecte uitvalsbasis voor wie in de stad werkt, maar graag op het groene platteland woont. Wat je nog moet weten over immo in deze gemeente? Dat lees je hier!

Wetteren

Ligging en beschrijving

Wetteren ligt aan weerszijden van de Schelde, stroomafwaarts van Melle. Zowel Gent als Brussel zijn goed bereikbaar vanuit Wetteren, dat een eigen afrit van de E40 heeft. Maar ook de R4 (oprit Laarne) en de E17 (oprit Beervelde) zijn uitstekend bereikbaar.

In de gemeente Wetteren wonen bijna 25.000 mensen verspreid over de kernen Wetteren, Massemen, Westrem, Ten Ede, Kwatrecht, Overbeke en Overschelde. Het centrum is relatief sterk verstedelijkt en huisvest heel wat aantrekkelijke voorzieningen, zoals het provinciaal domein Den Blakken, sport- en recreatiedomein de Warande en het Cultureel Centrum Nova. Elke donderdag is er markt op de grote markt van Wetteren, in de schaduw van de indrukwekkende Sint-Gertrudiskerk.

Groen aan alle zijden

Op het grondgebied van Wetteren is heel wat natuur aanwezig. De grootste troef is zonder enige twijfel het natuurgebied Kalkense Meersen, op de grens met buurgemeenten Laarne en Wichelen. De Kalkense Meersen zijn een uitstekend fiets- en wandelgebied en slechts het begin van een uitgestrekte cluster natuurgebieden langs de Schelde. Fiets je graag de benen los? Dan is Wetteren het perfecte startpunt voor een sportieve verkenning van het Scheldeland!

Immo in Wetteren

De vastgoedprijzen in Wetteren zijn sterk afhankelijk van waar je graag een huis of appartement wil kopen of huren: in de dorpskern Wetteren, in Kwatrecht of in het heuvelachtige platteland dicht bij de E40? Over het algemeen is immo in Wetteren goed betaalbaar. Een huis is hier gemiddeld bijna 40.000 euro goedkoper dan in de buurgemeente Laarne en wel 50.000 euro goedkoper dan in Melle. Meer zelfs: Wetteren is de goedkoopste gemeente in de rand rond Gent!

W2O-project

Momenteel is Wetteren in de ban van een ambitieus stadsuitbreidingsproject ‘Wetteren aan de Schelde’. De eerste concrete realisatie is W2O, een prachtig complex met 71 appartement en 1000 vierkante meter kantoren op de Scheldeoever. Wist je dat je nu al kunt intekenen voor een appartement in dit project van het architectenbureau van toparchitect Bob Van Reeth?

Dit artikel delen

Suggesties voor u