Wonen in Wortegem-Petegem !

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Pittoreske gemeente aan de Schelde

Wortgem-Petegem is een rustige Oost-Vlaamse gemeente gesitueerd tussen Oudenaarde, Waregem en de Scheldeoever. De mooie en bovendien zeer landelijke gemeente ligt trouwens op minder dan 20 minuten van het bruisende Kortrijk, waar tal van horecagelegenheden en winkels terug te vinden zijn. 

Wortegem

Digital StillCamera

De gemeente Wortegem-Petegem kan nog verder onderverdeeld worden in deelgemeenten Elsegem, Moregem, Petegem-aan-de-Schelde, Wortegem en Ooike. De fusiegemeente telt ruim 6.000 inwoners, met bekende gezichten Willy Naessens en drievoudig wereldkampioen veldrijden Mario De Clerq op kop. Waarom zij kozen voor deze pittoreske gemeente aan de Schelde?

Wonen in Wortegem-Petegem

Het is erg mooi wonen in de schilderachtig gemeente Wortegem-Petegem. Wist je bijvoorbeeld dat deelgemeente Moregem geklasseerd is? Dat betekent dat zijn omgeving en landschap beschermd zijn.

Bezienswaardigheden in Wortegem-Petegem

Wortegem-Petegem bezit enkele bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Zo is er het Hambosmuseum, dat eenmaal per maand haar deuren opent en bezoekers voorziet van een realiteitsgetrouwe illustratie van het leven in de streek gedurende de jaren ’50. Ook het oeuvre van kunstenaar Robert Herberigs wordt regelmatig tentoongesteld in het gerestaureerde hoevegebouw in het domein de Ghellinck in deelgemeente Elsegem.

Daarnaast zijn er tal van historische hoeven en kastelen terug te vinden in deze regio. De meest gekende zijn o.a. het Hof ter Walem, de Hoeve Normandie, het Oud-Moregemkasteel, het Kasteel van Petegem en Moregem en natuurlijk de Abdij van Beaulieu.

“Huis te koop in Wortegem-Petegem!”

Ben je helemaal overtuigd? En wil je zelf wonen in deze unieke gemeente in de Vlaamse Ardennen? Dan kan dit voor een gemiddelde prijs van € 209.550 per woning. Deze prijs ligt aanzienlijk hoger dan de gemiddelden van buurgemeenten Oudenaarde, waar je € 196.575 neerlegt voor een doorsneewoning, en Waregem, waar de gemiddelde woningprijs € 184.284 bedraagt. Voor een vierkante meter bouwgrond betaal je al gauw € 173m² tegenover het Vlaamse gemiddelde van € 166m². Maar je krijgt er duidelijk heel wat voor in ruil!

Moest je je droomhuis tegenkomen, wacht dan niet te lang om de koe bij de horens te vatten… Maar liefst één op de drie woningen in Wortegem-Petegem bevindt zich minder dan 60 dagen op de vastgoedmarkt!

Dit artikel delen

Suggesties voor u