Wonen in Zelzate: landelijk en op een boogscheut van Gent

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

De rust van een dorp

Woon jij graag dicht bij een grootstad, maar geniet je ook graag van de rust en sereniteit van de natuur? Ben je op zoek naar een nieuwe stek in Oost-Vlaanderen? Dan is Zelzate jouw ideale gemeente! Je geniet er van de rust van een dorp, maar bevind je ook op een boogscheut van wereldstad Gent. Wat wil een mens nog meer?

Wetteren

Om te beginnen enkele cijfers: Zelzate telt 12.000 inwoners, is 14 km2 groot en is gelegen naast de E34 Antwerpen-Knokke. De gemeente wordt in twee gesplitst door het kanaal Gent-Terneuzen. Het maakt van Zelzate de ideale uitvalsbasis om overal snel en vlot te geraken, zowel richting oost als richting west.

Vlakbij Gent: cultureel en toeristisch en paradijs

Zelzate is een kleine, landelijke gemeente waar je volop kunt genieten van de rust. Heb je toch nood aan wat meer? Dan ligt wereldstad Gent aan je voeten. De belforttoren, de Sint-Baafskathedraal, de Sint-Niklaaskerk, … Als Zelzatenaar ben je er vlug kind aan huis. Eens lekker lang gaan shoppen? Ook dan is Gent je ideale sparringpartner! De Vlaanderenstraat, de Veldstraat, de Koestraat en de Vrijdagmarkt, ze liggen allemaal op slechts enkele minuten rijden en zijn bovendien vlot met het openbaar vervoer te bereiken. En het leukste van al? Als je de drukte beu bent, keer je gewoon terug naar het rustige Zelzate!

Bekendste Zelzatenaar: Eddy Wally

Wie weet ontmoet je er wel Eddy Wally. ’s Lands bekendste marktkramer is een geboren en getogen Zelzatenaar en woont er nu nog steeds! Andere Zelzaatse monumenten zijn de neogotische Sint-Laurentiuskerk, de Sint-Antonius van Paduakerk, waarvan het orgel beschermd is, hoevencomplex Goed ter Looveren en het beschermde tolkantoor uit 1910.

Ben je op zoek naar een bouwgrond in Zelzate? De gemiddelde prijs per vierkante meter bedraagt 1.695 euro. Wie een woning wil kopen telt daar gemiddeld 182.338 euro voor neer.

Overtuigd? Vind dan vlug het huis van je dromen!

Dit artikel delen

Suggesties voor u