Wonen op de bekendste berg van Vlaanderen: welkom in Kluisbergen!

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Kluisbergen: waar de Ronde van Vlaanderen thuiskomt

Kluisbergen, voor wielerliefhebbers is de gemeente onlosmakelijk verbonden met de Ronde van Vlaanderen. De beklimming van de Kluisberg vormt al jaren het strijdtoneel van Vlaanderens mooiste en ook wielertoeristen bijten hun tanden stuk op de heuvel met maximaal stijgingspercentage van 11 procent. Maar Kluisbergen heeft, naast haar bekende heuvel, nog wel meer troeven in petto. Het is de parel van de Vlaamse Ardennen, waar wonen in het groen een nieuwe dimensie krijgt…

Deinze

Wonen te midden van het groen

Langs de Kluisberg – met zijn 141 meter meer heuvel dan berg – liggen twee fusiegemeenten: het Vlaamse Kluisbergen en het Waalse Mont-de-l’Enclus. Op de top vind je het Kluisbos. Kluizenaars vind je er niet meer, maar de gemeente zou haar naam wel te danken hebben aan de aanwezige kluizenaarswoning. Je kunt er zalig wandelen en genieten van de ongerepte natuur. Ze noemen de streek hier niet voor niets de Vlaamse Ardennen!

Wonen in Kluisbergen is dan ook weggelegd voor levensgenieters. De tijd lijkt er net ietsje trager te lopen… Tel daarbij nog de mooie ligging, vlakbij enkele grote steden als Gent en Kortrijk, en je weet dat dit een gemeente is die je niet snel vaarwel zult zeggen!

Een keer per jaar staat de gemeente op haar kop

Hoe de Kluisbergenaren omschrijven? Ze delen allemaal één passie: werkelijk alles in de streek heeft wel een link met het wielrennen – en met de Ronde in het bijzonder. Een keer per jaar staat de gemeente dan ook op haar kop. Tot de bekendste bezienswaardigheden worden gerekend: de Oude Kwaremont en de Patersberg, klinkende namen voor liefhebbers van de mooiste sport ter wereld.

De gemeente telt ongeveer 7.000 inwoners. Ben jij daar binnenkort één van?

Dit artikel delen

Suggesties voor u