Zeebrugge

Geschreven door Logic-Immo.be
11 maart 2021

Authenticiteit voor levensgenieters

Zeebrugge zal altijd een beetje het buitenbeentje van de Belgische kuststeden blijven. De kustplaats met het breedste strand van België is immers daarnaast ook bekend om zijn internationale haven en om zijn status van vishoofdstad. 

Zeebrugge

Het authentieke karakter van Zeebruggeblijft één van de voornaamste troeven van deze kustplaats, geven Matthias Destorme (Immo Destorme) en Lode Keymolen (Key Immo) aan. “En aangezien mensen op alle vlakken op zoek zijn naar authenticiteit, kunnen ze in Zeebrugge ook voor vastgoed hun gading vinden. De kustplaats heeft nogal wat troeven uit te spelen die misschien te lang een beetje verborgen bleven en kan ook profiteren van het feit dat er geleidelijk aan meer animo en beleving komt.”

Meer leven in de brouwerij

Zeebrugge is lange tijd niet bepaald een haantje de voorste geweest op het vlak van profilering. De kustplaats leefde altijd al een beetje in de schaduw van Knokke, Blankenberge en… Brugge, kon met enige goodwill wel worden geassocieerd met het boek “De stille kracht” van Louis Couperus en voelde zich daar ook goed bij, omdat onder meer sportievelingen op die manier wel hun eigen rustige stekje vonden.

Maar er is geleidelijk aan meer te beleven in Zeebrugge”, geeft Matthias Destorme aan. “Denk bijvoorbeeld maar aan foodtruckfestivalletjes. Het blijft hier in principe nog altijd rustig, want de parkeerproblemen die toeristen in andere kuststeden ondervinden zijn hier niet aan de orde – wat toch een slok op een borrel scheelt – maar er is toch steeds meer animo.” Op zaterdag 11 en zondag 12 augustus vindt op het brede Zeebrugse strand bijvoorbeeld het evenement Wecandance plaats, met verschillende soorten elektronische muziek. En elke donderdag is er film op het strand, in wat we eigenlijk de grootste openluchtbioscoop van het land mogen noemen.

Cruisterminal

Een nieuw ankerpunt voor Zeebrugge is ongetwijfeld ook de prachtige 35 meter hoge cruisterminal. Zeebrugge werd vroeger al aangedaan door cruiseschepen, maar heeft er met de nieuwe terminal een echte attractie bij, die de internationale bezoekers in stijl ontvangt. “De 700.000 toeristen die Zeebrugge aandoen omdat hun cruiseschip hier aanlegt, kunnen hier kennis maken met het authentieke karakter van de kustplaats”, zegt Lode Keymolen, “en kunnen zo op één of andere manier wellicht een beetje ambassadeur worden van Zeebrugge, onder meer ook omdat wij toch heel trots mogen zijn op een aantal toprestaurants waar lekkerbekken de smaakpapillen heerlijk kunnen laten verwennen. Ook Brugge, dat natuurlijk een toeristische wereldtopper is, verwijst meer dan vroeger naar de troeven van Zeebrugge, als badplaats en niet alleen als haven.”

Het stadsbestuur heeft trouwens ook de inspanningen opgedreven om voor activiteiten te zorgen die niet alleen gericht zijn op de toeristen maar ook op de inwoners. Op die manier ontstaat volgens Matthias Destorme in Zeebrugge meer en meer een “gezellige drukte.” En dat heeft ook impact op de vastgoedmarkt, wat zich niet alleen vertaalt in een aantal schitterende nieuwbouwprojecten, maar ook in een over het algemeen toegenomen belangstelling van kandidaat-kopers die hier een tweede verblijf of een vaste verblijfplaats willen.   

Topper op vastgoedvlak

Onze gesprekspartners wijzen erop dat Zeebrugge met zijn brede strand, zijn rust én zijn toegenomen beleving een plaats is die steeds meer echte levensgenieters aantrekt. “In de omgeving van de oude vismijn kunnen mensen volop genieten van sfeervolle restaurants, viswinkels met het lekkers uit de zee, de bestaande en de nieuwe jachthaven met zijn verschillende jachtclubs en unieke uitzichten over haven”, zegt Lode Keymolen.

“Maar ook de opgewaardeerde kades om langs te flaneren en enkele authentieke cafés, waar het niet alleen in de zomer, maar ook in de winter goed toeven is, zijn sterke troeven. We stellen alleszins vast dat er grote belangstelling bestaat voor de verschillende nieuwbouwprojecten. Aan de Tijdokstraat bijvoorbeeld met zicht op de jachthaven van Zeebrugge zijn er in de residentie Z38 verschillende topappartementen beschikbaar met een hoogwaardige afwerking, ruime bewoonbare oppervlakten en mooie terrassen met zuid – west oriëntaties en open zichten over de jachthaven. Alle appartementen zijn zeer praktisch ingericht en kunnen naar eigen smaak en keuze afgewerkt worden volgens het lastenboek. De bewoonbare oppervlakten variëren van 64m² tot 80m² met terrassen vanaf 5m² tot 60m².”

Dit artikel delen

Suggesties voor u