Zwembaden in alle vormen en maten…

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
12 maart 2021

Excentrieke en unieke zwembadvormen over de hele wereld

Herinner je je het zwembad nog van Jaga-topman Jan Kriekels uit het VIER-programma The Sky is the Limit? De tamelijk suggestieve vorm van het zwembad deed heel wat stof opwaaien. Zwembaden zijn niet louter meer voor de superrijken. Maar het zijn wel de superrijken die al eens uit de bocht gaan qua stijl … en budget. Deze vijf zwembaden springen eruit qua design.

Zwembaden vormen

Zwemmen zonder hoogtevrees

De eigenaar van nieuw appartementsgebouw in het Amerikaanse Houston pakt uit met een spectaculair zwembad op het dak. Meer dan 150 meter hoog zwem je letterlijk boven de straat. De zwembadbodem is gemaakt uit plexiglas en is maar liefst 20 centimeter dik. Zin om in zo’n luxeappartement met dakzwembad te wonen?  De huurprijs is minstens 2.000 dollar per maand. Mag het ietsje meer zijn? Het penthouse is vrij voor 15.000 dollar per maand.

Baden in Romeinse stijl

Voor de Amerikaanse mediamagnaat William Randolf Hearst mocht het al eens iets kosten. Naast 56 slaapkamers, 61 badkamers en ontelbare eetzalen is het Hearst Castle ook uitgerust met twee gigantische buitenzwembaden.  Geheel in de stijl van de Romeinse keizers, inclusief tempel en Griekse beelden: een fortuintje zeg maar. Acteurs Charlie Chaplin en Clark Gable behoorden tot te gelukkigen die er ooit een plonsje in mochten wagen.

Een muzikaal zwembad

De Canadees Garry McBurney was op zoek naar een jacuzzi voor in zijn tuin. Tot hij zijn gedachten de vrije loop liet. McBurney is een verwoed verzamelaar van gitaren. Zo kwam hij op het idee om een zwembad te laten ontwerpen in de vorm van een van zijn favoriete instrument: een Gibson Les Paul Custom-gitaar. Het Canadese bedrijf Aqua Tech Company ging de uitdaging aan en bouwde het 19 meter lange zwembad. Leuk detail: de snaren zijn met speciale vinylverf aangebracht op de bodem van het zwembad, waardoor ze ook effectief lijken te bewegen als je erin zwemt. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u