Het nut van de schuldsaldoverzekering

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
29 januari 2021

Een levensverzekering afsluiten bij een hypothecair krediet?

Wie een hypothecair krediet aangaat om een woning te financieren, krijgt een grote som geld van de bank. Deze som moet je natuurlijk volledig terugbetalen tegen intresten. Hieraan zijn echter ook risico’s verbonden…

schuldsaldoverzekering

Woonkrediet + levensverzekering

Stel dat je plots overlijdt… dan moeten jouw nabestaanden jouw lening dragen. Gelukkig bestaat er echter ook een manier om hen van deze last te vermijden: je kan een levensverzekering afsluiten. Heel wat mensen nemen een levensverzekering in combinatie met een woonkrediet. Het komt er echter wel op aan om de juiste premieformule voor een levensverzekering te kiezen en een goed contract af te sluiten met de verzekeringsmaatschappij!

Schuldsaldoverzekering

De schuldsaldoverzekering is een voorbeeld van een tijdelijke overlijdensverzekering gekoppeld aan een krediet. Deze verzekering dekt het bedrag dat je nog verschuldigd bent aan de leningmaatschappij. Op die manier weet je zeker dat je krediet verder wordt afbetaald als jij als verzekeringnemer overlijdt voor de eindtermijn van het krediet.

Hoe wordt de premie bepaald?

Het premiebedrag dat je betaalt is afhankelijk van jouw hypotheeklening. Over het algemeen geldt: hoe hoger het kapitaal dat je wil verzekeren, hoe hoger de premie die je zal betalen. Als de intrestvoet en de looptijd van het krediet hoger liggen, zal je ook een grotere premie betalen. Een bijkomende belangrijke factor in de berekening van jouw premie is uw overlijdensrisico. Ben je een jonge, gezonde en niet-rokende vrouw die geen gevaarlijke sporten beoefent, dan zal je minder betalen.

De voordelen van een schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering biedt naast financiĂ«le zekerheid ook bijkomende voordelen:

  • Je kan jouw levensverzekering fiscaal aftrekken en zo geniet je van een belastingvoordeel.
  • Er bestaat ook een optie om een gemengde levensverzekering te nemen, waarbij je de dekking van het krediet kan verdelen over twee kredietnemers (bijvoorbeeld jij en je partner).
Dit artikel delen

Suggesties voor u