Investeren in vastgoed: interessant of niet?

Geschreven door Logic-Immo.be
22 februari 2021

3 redenen waarom een vastgoedinvestering loont

Vastgoed een veilige belegging, klopt dat nog altijd? Blijkbaar wel. Vastgoed levert een stabiel en behoorlijk mooi rendement op, en behoudt zijn waarde moeiteloos. Wij zetten de drie belangrijkste redenen om te investeren in vastgoed voor jou op een rijtje:

investissements

1. Investeren in vastgoed = een degelijk rendement

De laatste jaren brengt een klassiek spaarboekje amper nog iets op. Wie een groter rendement wil, moet dus op zoek gaan naar een andere belegging. Je kunt ervoor kiezen om aan langetermijnsparen te doen of te beleggen in aandelen of obligaties. Maar ook beleggen in onroerende goederen is een mogelijkheid. Het brengt alvast een pak meer op dan een spaarboekje.

2. Dubbele opbrengst dankzij huuropbrengsten

Je opties zijn uitgebreid:

  • een bouwgrond
  • een huis
  • een appartement
  • een vakantieverblijf of logement

Het voordeel van elk van deze investeringen is dat ze hun waarde behouden én direct renderen. Door een woning, appartement of verblijf te verhuren, ontvang je maandelijkse huuropbrengsten. Na verloop van tijd kun je je vastgoed opnieuw doorverkopen, veelal met winst.

3. Veilig vs. speculatief

Vastgoed is een veilige belegging die maar zelden haar waarde verliest. Wie zijn woning of appartement goed verzorgt, ziet de waarde alleen maar toenemen. Het is helemaal niet uitzonderlijk dat de waarde van je vastgoed in België na twintig jaar verdrievoudigd of verviervoudigd is. Reken tegenwoordig op een prijsstijging van enkele percentpunten per jaar. Vastgoed is dus lang geen slechte investering!

Uiteraard kun je met andere beleggingen ook zulke rendementen behalen, maar nooit met zo’n laag risico. Vastgoed is veilig en stabiel, terwijl de goud- en grondstofmarkten volatieler zijn. Ook aandelen, obligaties en valuta’s bieden minder stabiliteit dan vastgoed. Dat is zeker het geval in België, waar de vastgoedmarkt erg waardevast is.

Dit artikel delen

Suggesties voor u