Renoveren en moderniseren: Enkele tips.

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
12 januari 2021

Lening voor werken en renovatielening

Wanneer u¬†wil verbouwen, beschikt u niet altijd over de nodige financi√ęle middelen.¬†De renovatiepremies die worden toegekend door het gewest waarin u woont, kunnen goed van pas komen om het totaalbedrag dat u moet betalen te verminderen, maar jammer genoeg zijn deze premies vaak ontoereikend.¬†

lenen om te renoveren

Indien u niet gehaast bent, kunt u ervoor kiezen om eerst te sparen alvorens de werken uit te voeren, maar natuurlijk kunt u – als u vlugger wil genieten van de renovaties – ook het geld aan een interessante rentevoet lenen. Hieronder vindt u relevante informatie en advies terug om u te helpen uw werken zo goed mogelijk te financieren.

De renovatiepremie : om de kostprijs van uw werken te verminderen 

Alvorens u te verdiepen in de verschillende financieringsmogelijkheden, moet u eerst nagaan of u recht heeft op subsidies. Er bestaat een hele resem financi√ęle hulpmiddelen (renovatiepremies, energiepremies, enz.) die bedoeld zijn om u aan te moedigen om het comfort van uw woning te verbeteren.  

Niet alleen de toekenningsvoorwaarden verschillen van gewest tot gewest, maar ook de berekening van de toegekende bedragen, het type renovatiewerken of de verbeteringen waarvoor u in aanmerking kan komen, kunnen verschillen.

Om meer informatie te bekomen, surft u best naar het informatieportaal van uw gewest:

Uw werken uitvoeren zonder uw spaargeld aan te spreken 

Misschien beschikt u over voldoende spaargeld om de modernisering van uw huis of appartement zelf te financieren. Zoveel te beter indien dit het geval is, want dan zult u al snel kunnen genieten van uw nieuwe ramen, van uw fantastisch nieuw zwembad, of van uw perfect ge√Įsoleerde dak.

Voor diegenen onder ons die een beetje hulp nodig hebben of die hun spaargeld liever niet aanspreken, zit er niets anders op dan de werken uit te stellen of een lening aan te gaan. Hou rekening met het feit dat de huidige rentevoeten van¬†leningen voor werken en renovaties heel interessant¬†zijn in vergelijking met die van ander type leningen. En indien u van plan bent om werken uit te voeren die bedoeld zijn om¬†lening voor werken, dan moet u er zeker rekening mee houden dat deze rentevoeten vaak nog een pak interessanter zijn. Natuurlijk moet u nooit vergeten dat ¬ę geld lenen ook geld kost ¬Ľ, maar misschien dat opteren voor maandelijks afbetalingen – mits goede voorwaarden – wel eens de beste oplossing voor u zou kunnen zijn.

Het is uiteraard ook mogelijk om uw werken te financieren dankzij een hypothecaire lening, maar deze optie is vaak minder interessant dan een lening op afbetaling. Indien u voor deze keuze opteert, moet u namelijk weer voor de notaris verschijnen, zal uw lening moeten gedekt worden door een hypotheek en zult u ook een schuldsaldoverzekering moeten aangaan.

Rentevoeten vergelijken

Rentevoeten vergelijken is absoluut noodzakelijk indien u geld wil uitsparen, en gelukkig is dit vaak kinderspel : 3 kliks volstaan meestal. Indien u voor een lening opteert, dan moet u de verschillende kredieten van de banken en andere financi√ęle instellingen in Belgi√ę met elkaar vergelijken. Om dit snel en effici√ęnt te doen, kunt u best een online vergelijker gebruiken.

Let hierbij op de volgende zaken :

  • Vergelijk appelen met appelen en peren met peren. Hiermee bedoelen we dat de online vergelijker het onderscheid moet maken tussen de “klassieke” leningen voor werken en de leningen voor ¬ę ecologische ¬Ľ werken, aangezien het type werken een invloed kan hebben op de uiteindelijke rentevoet.
  • Gebruik een online vergelijker die regelmatig geactualiseerd wordt, aangezien de rentevoeten vaak schommelen.
  • Kies voor een online vergelijker die het voor u mogelijk maakt om gemakkelijk het totaalbedrag en de looptijd van de gewenste afbetaling te bepalen.
  • Opteer ook voor een online vergelijker van een onafhankelijke website die de verschillende producten op een neutrale manier voorstelt.

De online vergelijker van MijnFinanci√ęn.be is volgens ons de beste keuze om de verschillende leningen te vergelijken, aangezien deze aan bovenstaande voorwaarden voldoet. Niet alleen wordt er het onderscheid gemaakt tussen de verschillende type werken, maar bovendien worden de rentevoeten dagelijks geactualiseerd. De vergelijker is ook heel praktisch en wordt op een onafhankelijke en neutrale manier beheerd. We wensen u veel succes met uw werken ! 

Dit artikel delen

Suggesties voor u