Beroemde huizen in Europa

Geschreven door Logic-Immo.be
12 maart 2021

Bezoek de huizen van beroemdheden

De huizen van beroemdheden spreken vaak tot de verbeelding. Niet onlogisch, beroemdheden hebben veelal geld genoeg en ze geven dat geld maar al te graag uit aan een dure, grote villa. Wist je echter dat je tal van de huizen van beroemdheden kan bezoeken? We hebben het dan natuurlijk overberoemdheden die ondertussen gestorven zijn, maar waarvan het huis vandaag dienst doet als een soort museum. Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje, Frankrijk, of het Verenigd Koninkrijk? Breng dan zeker eens een bezoekje aan een van onderstaande beroemde huizen.

Poperinge

Beroemde huizen in Frankrijk: Leonardo Da Vinci en Pierre Cardin

In de Loirestreek, op twee uur van Parijs, liggen tal van beroemde kastelen. Eén daarvan is het Clos-Lucé in Amboise, de laatste woonplaats van Leonardo Da Vinci. De beroemde schilder spendeerde hier de laatste drie jaar van zijn leven, en hij liet er drie van zijn meesterwerken achter: de Mona Lisa, de Sint-Anna-in-Drieën en Johannes de Doper. Vandaag is het kasteel een museum, dat de schilder opnieuw springlevend maakt. 

Pierre Cardin was een bekende Franse modeontwerper. Hij woonde in een bijzonder huis, dat zo uit een science fiction film uit de jaren vijftig lijkt te komen. Het huis is meer dan de moeite waard om te bezoeken, maar dit is niet altijd even eenvoudig. 

Beroemde huizen in Spanje: Salvador Dali

Salvador Dali was een beroemde Spaanse kunstenaar. Hij realiseerde een groot deel van zijn werk in een huis in het dorpje Portlligat, dat op 2 uurt rijden van Barcelona ligt. Het gebouw bestaat uit meerdere verbonden huisjes en aanbouwen. Het gebouw vormde trouwens een belangrijke inspiratiebron voor de kunstenaar, de baai en het eilandje zie je in meerdere van zijn schilderijen terugkomen. Meer info vind je op de website van Salvador Dali.

Beroemde huizen in het Verenigd Koninkrijk: Charles Darwin

Het huis van Charles Darwin groeide mee met de noden van het gezin. De wetenschapper liet er namelijk een verwarmde serre oprichten, waar hij allerlei experimenten uitvoerde. Na de dood van Darwin werd het huis omgebouwd tot meisjesschool, maar in 1927 knapte chirurg Sir George Buckston Browne het weer op. Vandaag is het huis opnieuw in zijn volle glorie hersteld, en meer dan een bezoekje waard! Het Darwin huis is gelegen net buiten Londen. Voor meer informatie kan je terecht op de website van English Heritage.

Dit zijn enkele bekende huizen binnen Europa, maar ook buiten Europa liggen een aantal beroemde huizen die je zo kan bezoeken. We vertellen je binnenkort meer over enkele beroemde huizen in Mexico, in de Verenigde Staten en in Cuba.

Dit artikel delen

Suggesties voor u