De inrichting van een nieuwbouwwoning

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
11 maart 2021

Heb je juist een nieuwe woning gekocht of gebouwd? Je start het best zo snel mogelijk met de inrichting ervan. Je wil jezelf toch onmiddellijk thuis voelen in je nieuwe stek? Je hebt echter al zoveel geld uitgegeven om je huis of appartement te kopen of te bouwen, en ook de kosten voor de inrichting kunnen soms hoog oplopen. Daarom helpen we je met onze tips voor een betaalbaar interieur voor nieuwbouwwoningen!

arranger l'intérieur

Schrijf je eisen neer

Ga effici√ęnt aan de slag. Maak eerst een overzicht van al je eisen. Wil je veel licht? Moet de ‚Äėrommel‚Äô gemakkelijk weggestopt worden? Schrijf zulke zaken op en bepaal daarna welke spullen je nodig hebt om aan je eisen te voldoen. Een zetel, boekenkast en salontafel zijn bijvoorbeeld onontbeerlijk in een woonkamer als je er een gezellige tv- en leesruimte van wil maken.

Hierna bekijk je je budget dat je nog over hebt na de aankoop van je woning. Hoeveel geld wil je nog uitgeven aan je interieur en wat zijn voor jou de belangrijkste punten? Op basis daarvan kan je enkel dingen schrappen of toevoegen aan je lijstje.

Bepaal de indeling van je ruimte

Bekijk het grondplan van je woning. Richt je woonkamer in met de sterke en zwakke punten van je huis in je achterhoofd. Heb je bijvoorbeeld een groot raam met zicht op de tuin? Maak hier dan gebruik van en probeer hierop de aandacht te vestigen door slim om te gaan met decoratie-elementen. Het maakt je woonkamer niet alleen gezelliger, maar op die manier kan je een open ruimte cre√ęren.

Start met de inrichting

Gebruik je hout in je interieur? Dat zorgt onmiddellijk voor warmte en een gezellige sfeer. Denk daarna goed na over welke kleuren je wil gebruiken. Wit zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Warme kleuren maken je woning gezelliger. Kies voor een kleur op de muren, maar ook je meubels of accessoires mogen wat kleur bevatten. Daarnaast moet je de ruimte niet vol zetten met dure meubels. Eenvoudige meubels die er luxueus uitzien, houden je interieur betaalbaar. Kies daarbij wel voor duurzame materialen, zodat je er nog vele jaren van kan genieten.

Dit artikel delen

Suggesties voor u