De voordelen van zonwerende folie op uw raam

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
20 januari 2021

Beperk warmteverlies, bespaar energie

Moderne woningen hebben vaak grote glaspartijen. Ze zorgen voor een grote openheid en voor veel licht in huis, maar er is ook een keerzijde aan de medaille: ze isoleren minder goed en te veel zon in de zomer kan de temperatuur binnenshuis sterk doen stijgen. Om het warmteverlies in de winter te beperken en het opwarmen in de zomer tegen te gaan, kan je een zonwerende folie op je ramen plaatsen. 

zon

Zonwerende glasfolie in de zomer

Teveel zonlicht in de zomer kan de temperatuur in de woning aanzienlijk doen stijgen. Een oplossing is natuurlijk een aircosysteem te plaatsen om je woning te verkoelen, maar dat is niet altijd de gezondste oplossing. En bovendien alles behalve energiebesparend. Een betere oplossing is het plaatsen van een zonwerende glasfolie op je ramen. Deze folie wordt aan de binnenkant van de ramen aangebracht en weerkaatst gedeeltelijk de warmtestralen. Op die manier kan een groot deel van de warmte geweerd worden en houd je de temperatuur in huis gemakkelijk onder controle. Met gevolg dat je je airco een stuk minder nodig hebt en je je rolluiken of gordijnen niet meer hoeft te sluiten bij goed weer. Energie besparen op een aangename manier dus.

Zonwerende glasfolie in de winter

Ook in de winter biedt zonnewerende glasfolie de nodige voordelen. Langs de ramen gaat er immers enorm veel warmte verloren, zelfs al is het dubbele beglazing. Zonwerende glasfolie is speciaal ontworpen om de warmte binnen te houden. Door deze folie op de ramen aan te brengen beperk je dus het warmteverlies langs je ramen in de winter. Op die manier kan je ook in winter fors besparen op je energiefactuur.

Andere voordelen van zonwerende glasfolie

Zonnewerende glasfolie heeft nog enkele andere voordelen:

  • De folie beschermt je interieur van de verkleuring door zonnestralen.
  • Sommige soorten glasfolie beschermen je ramen ook tegen glasbreuk of rondvliegende scherven in geval van glasbreuk. De ideale bescherming tegen inbraak en tegen stormschade dus. 
Dit artikel delen

Suggesties voor u