Dit is allemaal mogelijk met een zolderkamer

Geschreven door Logic-Immo.be
11 februari 2021

Laat je inspireren

Welk beeld heb jij van een zolder? Een muf kamertje in de nok van je dak, volgestouwd met dozen en oude spullen die je nooit gebruikt? Het kan ook anders! Zo kun je een zolderkamer bijvoorbeeld inrichten als slaapkamer, hobbykamer, speelruimte, bureau of badkamer. Enkele ideeën. 

Zolderkamer

Een extra slaapkamer

Is je zolder groot en lichtrijk genoeg, dan kun je er een extra slaapkamer van maken. Dat kan een logeerkamer zijn, maar ook een kinderkamer of – waarom niet – de ‘master bedroom’. Als je zolderkamer gebruikt om te slapen, heb je wat meer privacy. Wel kan het een nadeel zijn als je badkamer niet vlakbij ligt.

Je uitleven op zolder

Heel wat huizen hebben tegenwoordig een hobbykamer. Vaak wordt daarvoor de kelder gebruikt, maar ook een zolderkamer is erg geschikt. Of je nu wil schilderen, handtassen maken of biljarten: het is handig als je een aparte ruimte hebt waar je je spullen gewoon kunt laten liggen.

Ook als je een verzamelaar bent en bijvoorbeeld strips of poppetjes collectioneert kun je die een plaats geven op je zolderkamer.

Een plek voor je tieners

Waarom je zolderkamer niet voorbehouden voor je kinderen? Als ze nog erg jong zijn, houd je ze het best wat in het oog, maar eens ze ouder zijn, kunnen ze van de zolder een eigen plek maken met posters van popsterren aan de muur, een spelconsole en enkele zetels om te ‘chillen’.

Ongestoord werken aan je bureau

Doe je soms aan thuiswerk? Of doe je je eigen boekhouding? Dan heb je een bureau nodig, waar je geconcentreerd kunt werken. Een zolderkamer met voldoende lichtinval is dan ideaal. Ook voor studerende kinderen biedt dit een uitkomst.

Wellness in je zolderkamer

Het lijkt misschien wat ongewoon, maar een badkamer in de nok van je huis kan heel gezellig zijn. Misschien kun je er zelfs een sauna of infraroodcabine installeren. Let er wel op dat de vloer van je zolderkamer voldoende draagkracht heeft. Ook zul je aan- en afvoerbuizen voor het water moeten voorzien. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u