Duurzaam wonen in een ultra-groene woning

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

Groene muur met meer dan 4.000 planten

Duurzaamheid voorop, dat is het motto van Mexicaans architect Paul Cremoux. En dit huis is daar een perfect voorbeeld van. Aan de buitenkant is het een simpel, modern gebouw. Maar wie er binnen stapt, die valt waarschijnlijk om van verbazing. De woning telt een drie verdiepingen tellende groene muur, die bestaat uit meer dan 4.000 planten

Ecologie

Duurzaam wonen staat voorop

In de ontwerpen van Paul Cremoux is er steeds enorm veel aandacht voor het milieu: de woningen moeten een meerwaarde bieden aan de omgeving en de architect streeft naar een balans tussen de wensen van de klant en een zo energiezuinig mogelijke woning. Cremoux wil de uitdagingen waar we vandaag op vlak van energie voor staan, aangaan door op een ecologische, ultra-groene manier te bouwen. Hij vindt dat elke woning die hij ontwerpt op een positieve manier moet bijdragen aan de omgeving.

Een ultra-groene woning

Het zogenaamde CorManca huis dat de architect ontwierp, is daar ongetwijfeld een van de mooiste voorbeelden van. Het is werkelijk een ultra-groene woning. Kenmerkend voor de woning is de groene muur, die zich uitstrekt over alle drie de verdiepingen, en die meer dan 4.000 planten bevat. De planten regelen de kwaliteit van de lucht en de vochtigheidsgraad op een volkomen natuurlijke manier. De groene muur zou jaarlijks 187 kg aan CO2 absorberen. De woning is ook heel open gebouwd, met een heuse binnenplaats. Die zorgt ervoor dat er meer natuurlijk licht in de woning valt, waardoor er minder verlichting nodig is. Tot slot is er zo veel mogelijk gebruik gemaakt van recycleerbare materialen.

De vele planten in deze woning hebben trouwens niet alleen een ecologische functie, ze doen de woning ook werkelijk leven en brengen een speciale sfeer in huis.

Dit artikel delen

Suggesties voor u