Een optimale ruimte indeling dankzij mobiele wanden

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 januari 2021

Mobiele wanden voor intimiteit

Het gebeurt vaker en vaker dat een leefruimte verschillende bestemmingen krijgt. Zo kennen we de leef-eetruimte, bureau-slaapkamer … In dergelijke situaties zijn mobiele wanden de ideale oplossing om de ruimtes te verdelen naar je eigen behoeften en noden. In 1 oogwenk wordt de leef-eetruimte een cosy salonnetje, of je bureau-slaapkamer een gezellig liefdesnestje. En dit is nog maar 1 van de voordelen van mobiel wanden.

optimale ruimte

Mobiele wanden of schermen; het verschil

Mobiele wanden zijn vaak opgehangen aan rails en dus een definitievere en in een zekere zin minder flexibele oplossing dan mobiele schermen. Als het de bedoeling is om regelmatig je volledige huisindeling om te gooien, misschien beter opteren voor de losse mobiele schermen dan voor mobiele wanden.

Mobiele wanden zijn een stuk doeltreffender in het onderverdelen van de ruimtes en kunnen in een handomdraai een grote ruimte veranderen in verschillende lokaaltjes. Toch 1 grote ruimte nodig? Geen probleem, door de panelen weer te verschuiven, heb je binnen de kortste keren weer de grote ruimte. Niet enkel is deze oplossing minder duur en flexibeler dan een muur, een mobiele wand scoort zeker niet slecht op het vlak van isolatie. Alvast beter dan een scherm.

Lichtdoorlatende mobiele wanden

Een mobiele wand betekent zeker niet dat een deel van de ruimte verandert in een donker en vergeten hoekje. Tegenwoordig bestaan er lichtdoorlatende en zelfs volledig transparante mobiele wanden. Deze oplossingen zijn wat duurder, maar zeker de investering waard. Niet enkel qua comfort, maar ook qua indeling: Het oog wil ook wat en licht speelt een belangrijke rol bij de indeling van een ruimte.

TIP: Indien de mobiele wanden niet bedoeld zijn om zaken te verstoppen, waarom niet kiezen voor (semi-) transparante wanden? Lichthelderheid verzekerd.

Benut optimaal elke ruimte

In deze tijden waar ruimte schaarser wordt en over elke cm² nagedacht wordt, ontsnappen ook de mobiele wanden niet aan de nood tot multifunctionaliteit. Tegenwoordig is een scherm meer dan de onderverdeling van een ruimte en kan het ook dienst doen als zwart scherm of bord. Perfect voor een speelzaal of bureau.

Dit artikel delen

Suggesties voor u