Een vakantiehuis huren in Italië

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
2 maart 2021

Beleef la dolce vita in Italië!

La Dolce Vita! Het is niet alleen weggelegd voor de Italianen zelf. Ook jij kan genieten van la Dolce Vita door een leuke vakantiehuis te huren in Italië. Rest je enkel nog te kiezen waar juist in Italië je wilt verblijven…

vakantie huis

Italië heeft een beetje van alles: mooie stranden, idyllische eilandjes, historische (wereld)steden, panoramische landschappen, … Reken daar nog zaken bij als het lekkere eten, de mode en de historiek en de cultuur en je weet dat je met Italië een goede keuze maakt als vakantieland!

Op vakantie in Italië

Italië heeft verschillende interessante streken die zeker en vast een vakantie waard zijn! De kuststreek, Umbrië, Toscane, Campanië, Sicilië, … Noem maar op!

Welke streek je kiest, hangt voornamelijk af waar je voorkeuren liggen. Het grote voordeel van Italië is dat je in bijna elke streek van bijna alle kwaliteiten kan genieten van Italië met uitzondering van de zee. Wie in het binnenland verblijft, zal immers weinig zee zien hoewel Italië bijna volledig omringd is door de mediterrane zee.

Maar in elke streek zijn er meerdere historische gebouwen en/of sites die je kan bewonderen. Iedere streek heeft ook z’n eigen gastronomie dus ook aan lekker eten zal het in geen enkele Italiaanse streek ontbreken. En ten slotte is ook het mediterraan klimaat in iedere streek aanwezig!

Een vakantiehuis huren in Italië

Gelukkig vind je ook vakantiehuizen in de verschillende Italiaanse streken. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire streken. De vakantiehuizen in Italië zijn trouwens zeer uiteenlopend: van luxe villa’s over landhuizen tot appartementen en vakantiehuizen met of zonder (privé) zwembad.

Vakantiehuis in Toscane

Waaraan denk je als je aan Toscane denkt? De toren van Pisa, de historische steden Firenze, Siena en Lucca maar ook de wijngaarden en olijfboomgaarden en het mediterrane klimaat wat ervoor zorgt dat het van juni tot september zo’n 30° is.

Een vakantiehuis huren in Toscane is dan ook zeker een aanrader!

Vakantiehuis in Le Marche

Le Marche, ook wel gekend als De Marken, is een streek in het midden van Italië met een grote diversiteit qua landschappen. Le Marche biedt eigenlijk al het mooie wat Italië te bieden heeft: van de Adriatische Zee in het oosten tot de Apenijnen in het westen. Ook een bezoek aan de ministaat San Marino ten noorden van Le Marche is zeker een must!

Daarnaast is er ook qua cultuur & natuur heel wat te beleven: van de omringde vestingstadjes tot de grotten van Frasassi en van nationale parken tot prachtige kastelen. Is cultuur niets voor jou? Dan is er nog altijd zon, zee en strand!

Ga op zoek naar een vakantiehuis in Le Marche

Vakantiehuis aan het Gardameer

Het Gardameer is allicht het meest bekende Italiaanse meer. Daarnaast is het ook het grootste meer en biedt het naast water ook mooie bergen. Het Gardameer is een uitstekende vakantieplek voor iedereen die houdt van de natuur, cultuur en sport. In het meer zelf zijn er verschillende mogelijkheden voor watersporten en in de bergen kan je prachtige wandelingen maken.

In de oude stadjes rond het Gardameer kan je de Italiaanse cultuur & historiek opsnuiven door Romeinse ruïnes en eeuwenoude bouwwerken te bezoeken. Wie liever de romantische tour opgaat, kan uitwijken naar Verona (zo’n 50km. van het Gardameer). Verona staat immers bekend als het stadje van Romeo & Julia maar je kan er o.a. ook het tweede grootste colosseum bezoeken. Aan het Gardameer zal je je zeker niet vervelen!

Zoek een vakantiewoning aan het Gardameer

Vakantiehuis aan het Comomeer

Het Comomeer dankt z’n naam aan de grootste stad aan de oevers van het meer, Como en is het diepste Europese meer (400m.). Alhoewel het meer niet toeristisch ‘uitgebuit’ is, werd het meer toch wereldberoemd dankzij de verschillende sterren, waaronder George Clooney die er hun eigen vakantiehuis hebben. Maar het Comomeer en de streek er rond staat voor meer bekend dan alleen bekende gezichten.

Zo vind je rond het meer zelf nog (bijna) ongerepte natuur aangezien de omliggende stadjes niet aan de oevers zelf gevestigd zijn. Daarnaast bieden de verschillende steden, waaronder ook Como, een interessante cultuur en architectuur zoals de Duomo in Como zelf. Andere bekende steden zijn Bellagio, Tremezzo en Menaggio.

Een vakantiehuis huren aan het Comomeer?

Dit artikel delen

Suggesties voor u