Gérard Depardieu koopt huis in Henegouwen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
16 februari 2021

Belgisch vastgoed populair in Frankrijk

De bekende Franse acteur Gérard Depardieu heeft een huis gekocht in Néchin, een dorp in de provincie Henegouwen. Belgisch vastgoed wordt meer en meer populair bij onze Zuiderburen. Er is al behoorlijk veel Belgisch vastgoed in Franse handen en met de extra belastingen die onlangs in Frankrijk van kracht zijn geworden, zal dat aantal alleen maar toenemen.

luxe villa

Rijkentaks maakt Belgisch vastgoed populair

Veel rijke Fransen hebben zich de afgelopen jaren een woning in België gekocht. Hun interesse in Belgisch vastgoed is te verklaren door het fiscaal regime dat in België gunstiger is dan in hun thuisland. De trend zal alleen maar versnellen aangezien de Franse president François Hollande de zogenaamde ‘rijkentaks’ wil invoeren waarbij gefortuneerde Fransen meer belastingen zullen moeten betalen. 

Gefortuneerde Fransen ontsnappen aan hogere belastingen

Gérard Depardieu heeft tijden de presidentsverkiezingen openlijk de kandidatuur van voormalig president Sarkozy gesteund. Maar die moest het dus afleggen tegen de socialist Hollande. Ook Frankrijk moet de broeksriem aanhalen en onder zijn bewind zullen de grootste schouders de zwaarste lasten dragen wat neerkomt op meer belastingen voor de hogere inkomensklassen.

Zuiderburen strijken neer in Henegouwen

Het dorpje Néchin ligt op de grens met Frankrijk. De rustige gemeente heeft bekendheid verworven als pleisterplaats voor Fransen die in Belgisch vastgoed investeren. Depardieu is niet de eerste die er is neergestreken. Ook de familie Mulliez, eigenaar van de Frans winkelketen Auchan, heeft er een pied-à-terre. 

Depardieu binnenkort te spotten in Néchin?

Gérard Depardieu is overigens een van de rijkste inwoners van Frankrijk. Het Amerikaanse zakenblad Forbes brengt elk jaar een lijst uit met de meest gefortuneerde mensen ter wereld. En in de recente rangschikking gooit hij hoge ogen. Wie weet kan je binnenkort een glimp van hem opvangen in Néchin.

Dit artikel delen

Suggesties voor u