Hoe kies je een appartement aan de Belgische kust?

Geschreven door Logic-Immo.be
16 februari 2021

De Belgische kust: de ideale plek voor een vakantiewoning

De laatste jaren zit de verkoop van vastgoed aan de Belgische kust weer in de lift. In de meeste Belgische kustplaatsen zijn de appartementsprijzen namelijk stabiel of aan het stijgen. Een leuke en interessante investering dus! Maar hoe kies je een appartement aan de Belgische kust? Of je er nu een koopt voor jezelf of voor verhuur, met of zonder zeezicht, met deze tips kan het niet misgaan.

appartement aan zee

Waar aan de Belgische kust?

België heeft ongeveer 67 kilometer kustlijn, dus dat geeft nogal wat keuzemogelijkheden. Het is in eerste instantie belangrijk dat je je afvraagt welke kustplaats het best bij je past. Uiteraard speelt je budget daarbij een belangrijke rol. Als je op zoek bent naar een relatief betaalbaar appartement, dan vallen locaties als De Panne of Knokke-Heist bijvoorbeeld al af. Hier vind je een kaart met de gemiddelde prijs van de verkopen van appartementen in 2016.

Aan de andere kant voel je misschien een bepaalde affiniteit voor een streek die je beter kent. Ook dat is een goede reden om de ene regio boven de andere te verkiezen.

Bestaand of nieuwbouwappartement?

Als je eenmaal besloten hebt waar je een appartement gaat zoeken, is het belangrijk om na te denken over het soort appartement. Met het bestaande vastgoed en alle nieuwbouwprojecten zijn de mogelijkheden eindeloos. Bestaand vastgoed is meestal wat ruimer en goedkoper, maar kost iets meer in onderhoud. Het voordeel is dat je door die goedkopere aankoopprijs wel wat renovatiebudget overhoudt. Nieuwbouw is dan wel duurder, maar je bent in ieder geval zeker van de kwaliteit. Als je wilt verhuren kun je trouwens beter voor een kleiner appartement gaan. Die zijn over het algemeen meer gewild dan grote, duurdere appartementen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u