Huur een vakantiehuis in Frankrijk

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Vakantie in Frankrijk

Frankrijk is nog altijd één van de favoriete vakantiebestemmingen voor Belgische vakantiegangers.  Er zijn de beroemde steden, maar ook de adembenemende kust en natuur. In zowat elke Franse regio vind je vakantieparken en vakantiehuizen. Een vakantiehuis huren in Frankrijk, een goed idee vooe je volgende vakantie.

vakantiehuis

Beslis je te huren? Dan vind je hieronder een aantal tips die je zullen begeleiden bij het afsluiten van het huurcontract!

Er zijn twee mogelijkheden waarop u een vakantiehuis in Frankrijk kunt huren: u kan rechtstreeks van de eigenaar huren of via een tussenpersoon werken (een reisorganisator, immokantoor,…). Wie van de eigenaar huurt, loopt de kans om, in geval van geschillen, de zaak voor een rechtbank van het vakantieland te moeten laten behandelen. Voor wie kiest voor een tussenpersoon in België, is dat niet het geval.

Hou ook rekening met de onkosten en diensten die in de verschillende formules inbegrepen zijn: verblijftaks, huur van beddengoed, de schoonmaak achteraf…
 

Tekenen van het contract

Voor u ook maar één cent betaalt, zorgt u er best voor dat u een huurcontract laat opstellen dat u door beide partijen laat ondertekenen.


Dit contract moet zeker bevatten: de duur van het verblijf, een plaatsbeschrijving, de prijs, de te betalen kosten, het voorschotbedrag (betaal niet meer dan 25%), de waarborg en de verblijftaksen.
Bekijk ook of eventuele clausules van annulering van de huur wettelijk zijn. En vraag uw verzekering over een eventuele mogelijkheid om een verzekering af te sluiten in geval van brand, waterschade of glasbreuk.

Je komt ter plekke…

Wanneer je ter plekke komt, zorg er dan voor dat de eigenaar aanwezig is bij je aankomst en dat er een plaatsbeschrijving wordt opgemaakt. Vergeet ook de verschillende waterstanden niet op te nemen. En in geval het vakantiehuis (of appartement) niet beantwoordt aan de kenmerken die u door de verhuurder werden bezorgd, betaal het huursaldo dan niet, maar laat een deurwaarder de gebreken vaststellen.  Wanneer u daarna toch beslist het vakantiehuis te betrekken, heeft u recht op vermindering van de overeengekomen prijs. Tot slot: maak bij uw vertrek een nieuwe plaatsbeschrijving op en neem de meterstanden op. Zo voorkom je misverstanden.

Dit artikel delen

Suggesties voor u