Immo Anderlecht : Zowel stedelijk als landelijk

Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

Anderlecht: internationaal bekend door voetbalclub RSC Anderlecht, maar dat is niet het enige wat deze Brusselse gemeente te bieden heeft. Nieuwsgierig naar de vele troeven van Anderlecht? We bespreken het immo-aanbod.

Gebouw in Anderlecht

‘Anrelech’

In de prehistorie woonden er al mensen in de Anderlechtse regio. Daarnaast zijn er sporen gevonden van een Romeinse villa en een Frankische begraafplaats. Lange tijd was Anderlecht een van de oudste landelijke centra, maar in de negentiende eeuw groeide de bevolking snel aan, waarschijnlijk dankzij de nabijheid van een snel uitdijend Brussel. Vandaag is de gemeente een volwaardig stadsdeel met winkelstraten, industrieparken en hotel- en tuinbouwscholen. Tegenwoordig zijn er zo’n 115.000 Anderlechtenaars.

Wonen in Anderlecht: vol tuinen en parken

Of je nu van interessante architectuur, eeuwenoud erfgoed of ongerepte natuur houdt: Anderlecht heeft heel wat in petto. De uitgestrekte en veelzijdige gemeente ligt namelijk met een been in de stad en met het andere in het platteland, en heeft daardoor zowel stedelijke als landelijke wijken. Je vindt er dus niet alleen allerlei musea, maar ook tuinen en parken in iedere wijk.

Dankzij de verstedelijking heeft Anderlecht economisch een sleutelpositie ingenomen in het Brussels Gewest. Verschillende nationale bedrijven hebben er hun hoofdkwartier gevestigd, zoals Delhaize Groep, Coca-Cola Benelux en chocoladeproducent Leonidas.

Anderlecht ligt grotendeels tussen de Brusselse Kleine Ring en Grote Ring en is dus goed bereikbaar. Daarnaast wordt de gemeente bediend door verschillende haltes van de Brusselse metro, en bevindt station Brussel-Zuid zich vlakbij.

Immo Anderlecht: de vastgoedprijzen

Wie graag in de hoofdstad wil wonen, doet er goed aan om Anderlecht te overwegen. Vergeleken met andere Brusselse gemeentes heeft Anderlecht heel schappelijke vastgoedprijzen, die onder het Brusselse gemiddelde liggen:

  • Woonhuizen: gemiddeld 291.578 euro
  • Appartementen: gemiddeld 169.225 euro
  • Villa’s: gemiddeld 371.963 euro
  • Bouwgrond: gemiddeld 318 euro per vierkante meter
Dit artikel delen

Suggesties voor u


Artikelen over hetzelfde onderwerp