Immo De Haan

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

De Haan: kiezen voor het beste van de kust

Wil je permanent het gevoel dat het vakantie is? Is wonen aan de kust iets voor jou? Dan is De Haan een prima keuze. In deze kustgemeente is hoogbouw van meer dan vijf verdiepingen verboden, wat ongetwijfeld een van de redenen waarom De Haan opgenomen is in de lijst van vijftig mooiste dorpen van Vlaanderen. Een blik op immo in deze roemrijke badstad.

de haan

De deelgemeentes

De Haan telt drie deelgemeenten: Klemskerke, Vlissegem en Wenduine. De dorpskern van Wenduine ligt ook aan de kust, maar die van Klemskere en Vlissegem zijn meer landinwaarts te vinden.

De Haan Centrum is geen aparate deelgemeente, maar ligt op het grondgebied van Klemskerke en Vlissegem. Op het grondgebied van Klemskerke heb je ook nog het gehucht Vosseslag.

Immo in De Haan

Rijpt het plan om naar De Haan te verhuizen of om er een tweede verblijf te kopen? Dan zullen deze cijfers je ongetwijfeld interesseren:

  • De Haan telt 12.577 inwoners. De meeste daarvan, ruim 5.000, wonen in het recente centrum aan de kustlijn.
  • De gemeente is 42,17 vierkante kilometer groot. Daarvan is 78,96 procent onbebouwd. De oude dorpskernen landinwaarts zijn dan ook nog altijd heel landelijk.
  • Het gemiddeld jaarinkomen van een inwoner van De Haan is 17.939 euro. De werkloosheidsgraad ligt op 7,73 procent.
  • Bouwgrond in De Haan is relatief goedkoop voor een kustgemeente. Je betaalt er gemiddeld 374 euro per vierkante meter voor.
  • De gemiddelde verkoopprijs voor een gewoon woonhuis bedraagt 205.993 euro. Dat is meer dan in buurgemeente Bredene, maar veel minder dan in Blankenberge.
  • Een appartement in De Haan is dan weer een stuk duurder. Daar betaal je gemiddeld 249.755 euro voor.

Enkele weetjes over De Haan

  • De Haan mikt niet echt op eendagstoeristen. Veel toeristen hebben er dan ook een eigen buitenverblijf. Wel weet het vakantiepark Sunparks heel wat mensen te lokken met zijn subtropisch zwembad en andere sportfaciliteiten.
  • In 1933 verbleef Albert Einstein enkele maanden in De Haan. Hij woonde er samen met zijn gevolg in Villa Savoyarde aan de Shakespearelaan.
  • De bekendste huidige inwoner van De Haan is de voormalige zangeres Marva. In 2008 werd ze in de gemeente gehuldigd naar aanleiding van haar 65ste verjaardag.
  • De Haan wordt genamedropped in het nummer ‘Mama (no wo homme hon?)’ van Flip Kowlier. De West-Vlaamse zanger laat de naam van de badstad wel klinken als ‘De Goan’.
Dit artikel delen

Suggesties voor u