Interieurtrends 2013

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
16 maart 2013

Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van kleur en interieur?

Er is een nieuw jaar begonnen en dat betekent dat de interieurtrends weer aan een update toe zijn. Wat betreft kleur zijn de bekende pastelkleuren en hippe fluo kleuren opnieuw van de partij en doen emerald groen en diepblauw hun intrede. Op vlak van interieur zien we dat retro aan populariteit wint en ‘raw en soft’ in 2013 centraal staat. Ontdek alles over de nieuwste trends zijn op het gebied van kleur en interieur!

intérieur

De kleurtrends van 2013

Zachte pastelkleuren zoals lichtroze poederpastels zijn weer van de partij in 2013, samen met kobaltblauw, turquoise, koper en goudgeel.

Een trend die reeds in 2012 ingezet werd en in 2013 niet meer te stoppen is, is de komst van de felle of zelfs fluo kleuren. De moderne fluo stijl bestaat uit duidelijke ontwerpen, vormen en lijnen in intense kleuren. Ontwerpen uit de jaren ’70 en ’80 worden gecombineerd met moderne verlichting, hoogwaardige materialen en tijdloze designklassiekers. Fluo kleuren in combinatie met zachte pastels, wit of zwart, kunnen tevens voor een komische noot in de hedendaagse interieurs zorgen.

Daarnaast doen emerald groen en diepblauw hun intrede dit jaar. Emeraldgroen straalt frisheid en harmonie uit, en wordt geassocieerd met luxe en kostbaarheid. Diepblauw worden dan weer verbonden met oprechtheid en werkt kalmerend, ontspannend en inspirerend. Het is een kleur die het beste tot zijn recht komt in ruimtes met veel daglicht.

Raw en soft

‘Raw’ staat voor rauw, industrieel en doorleefd. Stoere materialen zoals verweerd hout, leder en kleuren zoals petrol, legergroen en okergeel passen allemaal onder de noemer ‘raw’. In de decoratie vinden we de ‘raw’ trend terug in etnische versieringen, zoals ruwe houten bijzettafeltjes, verweerde houten bollen en oude potten en schalen. In het salon zijn stoere zeteltjes met dik leder een aanrader.

‘Soft’ is de vrouwelijke tegenhanger van ‘raw’ en omvat materialen zoals textiel en porselein. In het interieur vertaalt zich dit in een ruim aanbod van plaids en kussens. Daarnaast zijn fijne details en zachte kleuren onmisbaar voor een ‘soft’ toets in je interieur.

Retro opnieuw populair

Retro heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en is 2013 niet meer van de troon te stoten. Decoreer je interieur met enkele leuke vintage spullen van de rommelmarkt of kies voor nieuwe accessoires met een look uit de jaren ’70. Retro kan je trouwens stijlvol combineren met modern behang, een hippe verfkleur of een trendy tapijt. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u