Je opdirken in je hoogstpersoonlijke ‘beauty room’

Geschreven door Logic-Immo.be
23 februari 2021

Zet schoonheid centraal in een ‘dedicated’ kamer

Als vrouw – of als man, we discrimineren niet – je make-up aanbrengen, dat doe je in de regel gewoon in je badkamer met een make-upspiegeltje bij de hand. Mag het voor jou gerust wat luxueuzer en extravaganter? Installeer dan bij je thuis een beauty room, een aparte kamer helemaal gewijd aan al je schoonheidsproducten.

beauty room

Schoonheid centraal

Een dressing in huis is allang geen uitzondering meer. Als je een grote collectie kleren hebt, is het logisch én praktisch dat je die allemaal samenhangt in een ruimte waar je ze meteen kunt passen en waar je jezelf in de spiegel kunt bewonderen. 

De stap naar een aparte beauty room is dan ook niet zó groot. Tenslotte is er in je huis aan elke belangrijke activiteit (koken, slapen, hobby …) wel een kamer gewijd. Jezelf mooi maken hoeft daar geen uitzondering op te vormen. Schoonheid moet de nodige ruimte krijgen – letterlijk dan.

Als een echte it-girl

Kijk je soms naar tv-programma’s die je een blik gunnen in de huizen van de sterren? Dan heb je zeker al beauty rooms gezien. De trend slaat nu ook over naar de woningen van gewone stervelingen. Al moeten we eerlijk zijn: momenteel zijn het vooral nog fashionista’s, blogsters en it-girls die er zich aan wagen. Ben jij de volgende?

Wat vind je zoal in een beauty room?

In een beauty room verzamel je al je make-upspullen en organiseer je ze in handige kastjes en opbergbakjes. Think big: crèmes, mascara, oogschaduw, blush, lippenstift, nagellak … maar ook kwastjes, pincetten, een wimperkruller en spullen voor je haar zijn onmisbaar in je beauty room.

Ook juwelen hebben er hun plaats. Voorzie dus houdertjes voor je ringen, oorbellen, halskettingen en andere accessoires. Vergeet ook de decoratie niet (lees: enkele mooie kamerplanten, posters en inspirerende quotes op de muur).

Spiegels!

Natuurlijk is ook een grote spiegel onmisbaar. Bij voorkeur kies je voor zo’n typische ‘backstage-spiegel’ met lampjes rondom. Behalve een spiegel aan je make-uptafel installeer je natuurlijk ook een manshoge spiegel waar je je voluit in kunt bekijken én nog enkele make-upspiegeltjes die een vergrotend effect hebben. Zo weet je zeker dat er tot in de kleinste puntjes perfect uitziet.

Dit artikel delen

Suggesties voor u