Je vloer en dak ecologisch isoleren

Geschreven door Logic-Immo.be
4 maart 2021

Het belang van een goede vloer- en dakisolatie

Investeren in degelijke, ecologische isolatie maakt een groot verschil voor je energiefactuur. Je kan bijvoorbeeld investeren in zonne-energie, maar als je huis niet efficiënt geïsoleerd is, verlies je toch energie en warmte. Bovendien is ecologische isolatie ook goed voor uzelf – het voorkomt schimmelvorming – en voor het milieu. Ecologische isolatie is immers voldoende voorradig én de productie ervan is niet belastend voor het milieu. In België wordt spijtig genoeg vaak de isolatienorm niet gehaald, zelfs niet bij nieuwbouwwoningen.

isolation du toit

Comfortabel geld besparen met ecologische isolatie

Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie zodat je geld kan besparen. Via muren, deuren en ramen gaat veel warmte verloren, maar de grootste boosdoeners blijven toch vooral vloeren en daken. Deze goed en over de hele oppervlakte isoleren levert je jarenlang comfort op. Je kiest best voor ecologische isolatiematerialen. Bovendien gaat het om een éénmalige investering met heel wat voordelen. Isolatie beschermt immers niet enkel tegen warmteverlies, het zorgt ook voor een aangenaam binnenklimaat en beschermt tegen geluidsoverlast.

Je vloer ecologisch isoleren

Ongeveer een kwart van uw duurbetaalde warmte gaat verloren via de vloer. Bovendien heeft de vloer een rechtstreekse invloed op uw persoonlijke comfort. Het is dus maar logisch om te kiezen voor degelijke vloerisolatie! Als u geen kruipruimte heeft, is dat helemaal niet ingewikkeld. U isoleert dan eenvoudigweg de vloer zelf. Indien u wel over een kruipruimte beschikt, isoleert u beter de onderkant van de vloer. Thermokussens zijn tegenwoordig een populaire oplossing. Het is dan ook de meest ecologische vloerisolatie die verkrijgbaar is. Thermokussens maken gebruik van de slechte warmtegeleiding van lucht om te zorgen voor aangename grondvloertemperaturen. Zo hoeft u niet meer extra te verwarmen om een comfortabele vloertemperatuur te bereiken.

Ecologische dakisolatie: tot in de puntjes

Ook via het dak gaat heel wat kostbare warmte verloren. Een goede isolatie op het dak is dus geen overbodige luxe. Of je nu een schuin dak hebt (waarbij u de isolatie aan de binnenzijde van het beschot plaatst) of een plat dak (waarbij u langs de buitenkant isoleert) hebt, de slimste keuze blijft ecologische dakisolatie. In tegenstelling tot traditionele materialen, vullen ecologische materialen immers de hele ruimte. De reden? Ze zijn vochtgestuurd en dus flexibeler. U merkt het: ecologische isolatie heeft heel wat voordelen!

Dit artikel delen

Suggesties voor u