Keerwanden: de oplossing voor heuvelachtige tuinen!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
21 januari 2021

Creëer verschillende niveaus in je tuin

Je tuin vormt het verlengde van je woning, waar je in de zomer heerlijk tot rust komt. Een heuvelachtige tuin kan echter roet in het eten gooien voor wie droomt van een prachttuin. De oplossing? Keerwanden! Met keerwanden creĂ«er je op een leuke manier niveauverschillen, die je elk op je eigen manier kan inrichten. Er bestaan allerlei soorten keerwanden, zodat je altijd de gepaste oplossing voor jouw tuin vindt.

durbuy

Een keerwand, wat is dat?

Een keerwand wordt meestal gebruikt om water of grond tegen te houden. Het is een aparte, betonnen muur die prefab wordt gemaakt. De wand zorgt voor een scheiding en vangt hoogteverschillen op. Een keerwand voorkomt ook dat grond bij felle regen gaat verschuiven naar lager gelegen delen in je tuin. Naast het gebruik in de tuin, worden keerwanden ook gebruikt voor het bouwen van zwembaden en kelders.

Waarvoor gebruik je een keerwand in je tuin?

In je tuin kan je een keerwand gebruiken om hoogteverschillen op te vangen. Je creĂ«ert dan als het ware verschillende plateaus, die je vervolgens naar eigen smaak kan inrichten: op het ene plateau plant je wat bloemen en struiken, op het andere zet je een tafel en stoelen. Heb je een heuvelachtige tuin of een bouwgrond die op een helling staat, dan is een keerwand de ideale oplossing om delen van je tuin meer egaal aan te leggen.

Keerwanden in verschillende vormen en maten

Keerwanden bestaan in verschillende vormen en maten. Ze worden meestal in prefab beton gemaakt, in een L-, U- of T-vorm. Er bestaan ook gemetselde keerwanden en keerwanden in hout.

Een betonnen keerwand hoeft trouwens helemaal niet saai te zijn: er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zodat je steeds een keerwand vindt die moeiteloos opgaat in de rest van je tuin. Je kan je keerwand bijvoorbeeld bekleden met natuursteen of met steenstrips of je er klimplanten tegen laten groeien.

Dit artikel delen

Suggesties voor u