Kelder inrichting

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 januari 2021

De kelder inrichten als trendy leefruimte

Een kelder is veelal een ongezellige ruimte die alleen voor de opslag van eten en drinken wordt gebruikt. Heb je echter een wat grotere kelder, dan kan je deze mits enkele voorzorgsmaatregelen perfect inrichten als trendy leefruimte! Zo kan je kelder dienstdoen als speeltuimte voor de kinderen, als home cinema, als sportruimte, als wijnkelder of als hobbyruimte. Wil je nog een stapje verder gaan en gaan wonen in je kelder? Ook dat is geen probleem, mits je de ruimte ontvochtigt, voldoende isoleert en zorgt voor een leuke kelder inrichting.

kelder

Een nieuwbouw kelder inrichten

Je kelder is de meest vochtige ruimte in huis, en dit zorgt vaak voor problemen bij de kelder inrichting als leefruimte. Om die vochtproblemen tegen te gaan, laat je je kelder best isoleren aan de buitenkant. Bij een bestaande kelder is dat natuurlijk erg moeilijk, maar bij een nieuwbouw kelder is dit geen probleem. Denk dus goed na over de bestemming van je kelder alvorens je gaat bouwen. Wil je je kelder inrichten als trendy leefruimte, isoleer ze dan vanaf de buitenkant!

Een bestaande kelder inrichten

Wil je een bestaande kelder inrichten als trendy leefruimte, dan zal je allereerst de vochtproblemen moeten aanpakken. Gaat het om een klein vochtprobleem, dan kan een goed ventilatiesysteem of  een roller volstaan. Heb je echter vaker last van erge vochtproblemen, doe dan beroep op een specialist. Hij kan je helpen om de vochtproblemen aan te pakken.

Je kelder inrichten als leefruimte

Eenmaal de vochtproblemen van de baan zijn, kan je je fantasie de vrije loop laten! De mogelijkheden voor de kelder inrichting zijn eindeloos. Een home cinema, een hobbyruimte, een opbergplaats, een speelruimte voor je kinderen, een repetitieruimte, of een woonruimte… het kan allemaal. Op die manier krijgt je kelder een nieuwe bestemming en voegt ze werkelijk waarde toe aan je woning. Hou er wel rekening mee dat er geen daglicht valt in een kelder, zorg dus voor voldoende verlichting.

Dit artikel delen

Suggesties voor u