Led trapverlichting

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
14 januari 2021

Een milieuvriendelijke nachtverlichting

Trapverlichting in huis is altijd handig: het is een stuk veiliger en bovendien ook erg sfeervol. Jammer genoeg kan de kost voor trapverlichting oplopen als je de verlichting een hele nacht moet laten branden. Gelukkig bestaat er eveneens milieuvriendelijke en energiezuinige led verlichting voor de trap.

nacht verlichting

Waarom trapverlichting?

In de eerste plaats bevordert trapverlichting de veiligheid in huis. Wie ’s nachts naar het toilet op een lagere verdieping moet of wat wil drinken uit de koelkast, hoeft niet meer in de donker te tasten naar de lichtschakelaar. Vooral voor slechtzienden en kinderen is trapverlichting een aanrader.

Uit verschillende onderzoeken is trouwens gebleken dat trapverlichting tevens de brandveiligheid in huis bevordert. Tijdens een brand verliezen inwoners immers vaak hun oriëntatie in huis door de sterke rookontwikkeling. Met trapverlichting is de weg naar beneden altijd zichtbaar, ook als het brandt.

Daarnaast is trapverlichting ideaal als accentverlichting. Op die manier kan je van je trap een prachtige eyecatcher maken. Bovendien zorgt subtiele trapverlichting voor heel wat sfeer in huis en kan je oneindig met kleuren spelen. RGB-leds combineren namelijk de drie kleuren rood, groen en blauw in Ă©Ă©n behuizing waardoor de creatie van het hele kleurenspectrum mogelijk wordt.

Led trapverlichting is milieuvriendelijk

Wil je graag trapverlichting in huis, dan kies je best voor een led trapverlichting. Led verlichting werkt immers op een laag voltage en is daarom bijzonder energiezuinig. Bovendien beschikt led verlichting over een hoge lumen/watt verhouding, wat betekent dat de energie zeer efficiĂ«nt gebruikt wordt. In theorie kan een led lamp 100% van de energie omzetten in licht en is de warmteproductie gering.

Nog meer voordelen van led trapverlichting

Led trapverlichting is trouwens niet alleen milieuvriendelijk; een trapverlichting op basis van led lampen heeft nog heel wat andere voordelen.

Zo is de levensduur van led verlichting zeer hoog (tot 100.000 branduren) en dienen led lampen niet zo snel vervangen te worden. Dat komt omdat led lampen geen gloeidraad bevatten die vaak stuk gaat bij traditionele verlichting. Led lampen zijn trouwens haast onbreekbaar en schokbestendig. Ze zijn ook goed bestand tegen de koude en trillingen.

Led verlichting geef bovendien niet veel warmte af, waardoor het een zeer kindvriendelijke verlichting is. Led  verlichting geeft ook geen UV straling of infrarode straling af.

Tenslotte is led verlichting gemakkelijk te installeren.

Dit artikel delen

Suggesties voor u